ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σχεδιάζουν μπάρες που θα προστατεύουν τους μοτοσικλετιστές

σχεδιάζουν-μπάρες-που-θα-προστατεύου-215424

Η Αγγλία, θεωρείται πρωτοπόρος στον τομέα της οδικής ασφάλειας. Οι δρόμοι της, ακόμα και στο μικρότερο χωριό είναι υποδειγματικοί, ο φωτισμός στο οδικό δίκτυο εκπληκτικός, με τις υποδομές τους να συγκρίνονται με αυτές των σκανδιναβικών χωρών.

Πριν από δύο χρόνια περίπου, αποφάσισαν να αλλάξουν τις κολόνες στους δρόμους, διότι δεν ήταν ασφαλείς προς τους οδηγούς σε περίπτωση πρόσκρουσης. Τώρα, έρχονται και πάλι να μας εκπλήξουν, καθώς σχεδιάζουν ειδικές προστατευτικές μπάρες προς τους μοτοσικλετιστές.

Σύμφωνα με έρευνες, οι μπάρες είναι σχεδιασμένες για να προστατεύουν επιβατικά αυτοκίνητα και μεγαλύτερα οχήματα και όχι τις μοτοσικλέτες. Έτσι, αν ένας οδηγός μηχανής χάσει τον έλεγχο και πέσει στις μπάρες, οι πιθανότητες να τραυματιστεί σοβαρά είναι πολύ μεγάλες. Γι αυτό και αποφάσισαν άμεσα να τοποθετήσουν και δεύτερη σειρά προστατευτικών μπαρών στους δρόμους, με γνώμονα τις ανάγκες των μοτοσικλετιστών.

Αυτά τα ολίγα, συμβαίνουν στην Αγγλία. Οι άνθρωποι είναι «μίλια μακριά» στον τομέα της οδικής ασφάλειας. Όπως δηλαδή συμβαίνει και στην Ελλάδα!! Μήπως έχει κανείς διαφορετική άποψη;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου