ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ανάκληση για 17.424 Toyota RAV4 και Avensis στην Ελλάδα

ανάκληση-για-17-424-toyota-rav4-και-avensis-στην-ελλάδα-209876

Το πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου της Toyota αφορά RAV4 που έχουν κατασκευαστεί από 31 Οκτωβρίου 2010 έως και 31 Αυγούστου 2010 και Avensis με ημερομηνία παραγωγής από 22 Οκτωβρίου 2008 έως 18 Ιανουαρίου 2011 και εντάσσεται στο πλαίσιο της αντίστοιχης πρωτοβουλίας της Toyota σε παγκόσμιο επίπεδο που αφορά συνολικά 1,5 εκατομμύριο αυτοκίνητα

Στην προληπτική ανάκληση Toyota RAV4 και Avensis ανακοίνωσε ότι προχωρά η αντιπροσωπεία της ιαπωνικής φίρμας στην Ελλάδα, Toyota Ελλάς A.B.E.E, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

Η ανάκληση πραγματοποιείται ως μέτρο προληπτικού ελέγχου και αφορά συνολικά 17.424 αυτοκίνητα με ημερομηνία παραγωγής από 31 Οκτωβρίου 2005 έως 31 Αυγούστου 2010 όσον αφορά το RAV4 και από 22 Οκτωβρίου 2008 έως 18 Ιανουαρίου 2011 αναφορικά με τα Avensis. Όσον αφορά τους λόγους του προληπτικού ελέγχου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιαπωνικής φίρμας, πραγματοποιείται καθώς στα παραπάνω αυτοκίνητα ενδέχεται το σπείρωμα του ρυθμιστή στο βραχίονα της πίσω ανάρτησης να εμφανίσει σημάδια φθοράς.

Όπως υπογραμμίζει η Toyota το ενδεχόμενο αυτό δεν οφείλεται σε σχεδιαστική ή κατασκευαστική αστοχία εξαρτήματος αλλά σε λανθασμένη διαδικασία ευθυγράμμισης.

Αναλυτικότερα, αν κατά την διαδικασία της ευθυγράμμισης των τροχών του οχήματος, ο ρυθμιστής του βραχίονα ανάρτησης δεν βιδωθεί σωστά με βάση τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, ενδέχεται, με την πάροδο του χρόνου, να λασκάρει προκαλώντας φθορά στο σπείρωμά του.

Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, γίνεται αντιληπτό από την πρόκληση έντονου θορύβου από την πίσω ανάρτηση. Μέχρι στιγμής, όπως σημειώνει η Toyota, δεν έχει καταγραφεί κάποιο περιστατικό ή ατύχημα που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο ζήτημα σήμερα, στην ευρωπαϊκή αγορά. Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει ο απαραίτητος προληπτικός έλεγχος χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με την Τoyota Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών (τηλ. 210 2808000 , ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου