ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Audi ανακαλεί 875.000 αυτοκίνητα στην Ευρώπη

h-audi-ανακαλεί-875-000-αυτοκίνητα-στην-ευρώπη-189075

Πρόβλημα με τον βοηθητικό θερμαντήρα αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα της γερμανικής φίρμας, με αποτέλεσμα η εταιρεία, να τα αποσύρει άμεσα προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις.

Η ανάκληση αφορά σε 875.000 οχήματα τύπου A4, A5, A5 Cabriolet και Q5 κατασκευής από τον Απρίλιο του 2011 έως τον Μαΐου του 2015. Από αυτά, τα 330.000 έχουν πουληθεί στη Γερμανία, ενώ τα υπόλοιπα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Audi, το πρόβλημα είναι ηλεκτρολογικό και εντοπίζεται στα καλώδια. Μπορεί να υπερθερμανθούν και δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί πυρκαγιά. Επίσης, θα μπορούσαν να αναδυθούν οσμές καμένου και να προκληθεί ζημιά στο όχημα. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένας τραυματισμός οδηγού ή επιβάτη που να σχετίζεται με το θέμα.

Η Audi θα επικοινωνήσει με όλους τους κατόχους των οχημάτων που επηρεάζονται, προκειμένου να τους ενημερώσει και να τους καλέσει να επισκεφθούν ένα από τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία για επιδιόρθωση.

Θυμίζουμε ότι, η εταιρεία, είχε προχωρήσει τον Οκτώβριο στην ανάκληση 250.000 οχημάτων στις ΗΠΑ, καθώς είχαν παρουσιάσει παρόμοιο πρόβλημα.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου