ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Mercedes-Benz SLS AMG GT3 “45th Anniversary”: Η επιτομή του συλλεκτικού είδους

mercedes-benz-sls-amg-gt3-45th-anniversary-η-επιτομή-του-συλλεκτικού-ε-157533

Η AMG αποφάσισε να γιορτάσει την επέτειο των 45 χρόνων της με τον τρόπο που αρμόζει στο κύρος της.

Έτσι, συνδύασε τις εξεζητημένες προδιαγραφές και την εμπειρία της από τις αγωνιστικές GT3 που συμμετέχουν στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στις επίσης εξεζητημένες επιφάνειες της SLS AMG, παρουσιάζοντας μια έκδοση η οποία θα αριθμεί μόλις πέντε μονάδες, κοστίζει 446.250 ευρώ και την οποία οι ελάχιστοι που θα αποκτήσουν, θα παραλάβουν από τις κεντρικές της εγκαταστάσεις, στο Affalterbach.

Όσον αφορά τα στοιχεία που θα κληθούν να στοιχειοθετήσουν τον ιδιαίτερα ξεχωριστό χαρακτήρα της, πάντα χειροποίητης, έκδοσης, αυτά ξεκινούν από το χρώμα του ματ γραφίτη στο αμάξωμα και τις αντίστοιχης έμπνευσης ζάντες που σε συνδυασμό με την ασημί επιγραφή "45 Years of Driving Performance" στις πόρτες, αναλαμβάνουν να καταστήσουν τη μοναδικότητα της σαφή ακόμα και από απόσταση.

Παράλληλα, μια προσεκτική παρατήρηση στις χαρακτηριστικές θύρες της SLS AMG GT3 "45th Anniversary" αποκαλύπτει την ανθρακονηματινή "δομή" τους, καθώς το συγκεκριμένο υλικό έχει χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για την κατασκευή τους αλλά και μιας σειράς άλλων στοιχείων όπως το καπό, η θύρα του πορτ μπαγκάζ, τα φτερά, τα αεροδυναμικά βοηθήματα εμπρός και πίσω και σε τμήματα των προφυλακτήρων.

Αντιστοίχως εξεζητημένη είναι και η εικόνα του εσωτερικού που ακολουθεί τα πρότυπα ενός καθαρόαιμου αγωνιστικού αυτοκινήτου, διαθέτοντας ατσάλινο κλωβό ασφαλείας και χρωματισμούς αντίστοιχους του εξωτερικού που συμπληρώνονται από ανθρακονημάτινες λεπτομέρειες στο φινίρισμα του ταμπλό.

Την εικόνα του εσωτερικού συμπληρώνουν το αγωνιστικό "spider" ασημένιο τιμόνι και οι ζώνες έξι σημείων. Φυσικά δεν λείπουν τα διακριτικά της έκδοσης αλλά και ο αύξων αριθμός κάθε αντιτύπου από τα συνολικά πέντε που θα παραχθούν και ο οποίος "φιγουράρει" στην κεντρική κονσόλα αλλά και σε περίοπτη θέση στις επενδύσεις των καθισμάτων.

Σε συμφωνία πάντα με το χειροποίητο της έκδοσης αλλά και τον εξαιρετικά σπάνιο χαρακτήρα της, στην τοποθέτηση του ατμοσφαιρικού V8 κινητήρα των 6,3 λίτρων της AMG με τον οποίο εξοπλίζεται, έβαλε το χεράκι του –κυριολεκτικά- ο Bernd Schneider, πέντε φορές πρωταθλητής στο γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (DTM) και πλέον πρέσβης της AMG και ένας από τους οδηγούς-εκπαιδευτές της AMG Driving Academy.

Για την ιστορία, ο συγκεκριμένος κινητήρας εξοπλίζει και την αμιγώς αγωνιστική GT3, και υπόσχεται –στην περίπτωση της συλλεκτικής έκδοσης- επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 320 χλμ./ώρα.

Επίσης κάθε μία από τις πέντε συνολικά SLS AMG GT3 "45th Anniversary” συνοδεύεται και από το πιστοποιητικό που φέρει την υπογραφή του Bernd Schneider και επιβεβαιώνει τη συνδρομή του γερμανού πρωταθλητή στην "κατασκευή" της, ενώ, κατά τη διαδικασία παράδοσης-παραλαβής οι ιδιοκτήτες της θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Affalterbach, αλλά και, εφόσον το επιθυμούν, να εξοικειωθούν με το νέο τους συλλεκτικό "παιχνίδι" στην αγωνιστικών προδιαγραφών πίστα δοκιμών της AMG.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου