ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ρωσία: Η Ford ανέστειλε τις δραστηριότητές της λόγω της εισβολής στην Ουκρανία

ρωσία-η-ford-ανέστειλε-τις-δραστηριότητέ-122513

Η Ford αναστέλλει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, με άμεση ισχύ, ανακοίνωσε η εταιρεία χθες Τρίτη. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει μερίδιο 50% στη Ford Sollers, κοινοπραξία μεταξύ της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και της ρωσικής εταιρείας Sollers (φωτογραφία αρχείου, επάνω, Reuters/Edgard Garrido).

«Με άμεση ισχύ»

«Δεδομένης της κατάστασης, ενημερώσαμε σήμερα τους εταίρους της κοινοπραξίας ότι αναστέλλουμε τις δραστηριότητές μας στη Ρωσία, με άμεση ισχύ, μέχρι νεοτέρας», ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της .

Η ανακοίνωση έρχεται αφότου η Ford δήλωσε νωρίτερα χθες ότι «ανησυχεί βαθιά για την κατάσταση στην Ουκρανία», αλλά δεν έφτασε στο σημείο να σταματήσει τις δραστηριότητες στις τρεις ρωσικές πόλεις όπου έχει εργοστάσια: Αγία Πετρούπολη, Ελαμπούγκα και Ναμπερέζνι Τσέλνι.

«Ως μέρος της παγκόσμιας κοινότητας, η Ford ανησυχεί βαθιά για την εισβολή στην Ουκρανία και τις επακόλουθες απειλές για την ειρήνη και τη σταθερότητα. Η κατάσταση μας ανάγκασε να επανεκτιμήσουμε τις δραστηριότητές μας στη Ρωσία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δωρεά για τους Ουκρανούς

Η εταιρεία σημειώνει ότι έχει «μειώσει σημαντικά» τις ρωσικές δραστηριότητές της τα τελευταία χρόνια – αλλά η κοινοπραξία απασχολεί τουλάχιστον 4.000 άτομα. Και τα τρία εργοστάσια μαζί παράγουν τα Ford Focus, Ford EcoSport και Ford Transit, Kuga, Explorer, S-MAX και Galaxy, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ford.

Η Ford αναφέρει ότι δωρίζει 100.000 δολάρια στο Global Giving Ukraine Relief Fund, για τους Ουκρανούς και τις οικογένειές τους που έχουν εκτοπιστεί κατά τη διάρκεια της εισβολής.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου