ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το πρώτο αυτοκίνητο που… τυπώθηκε από εκτυπωτή 3D είναι γεγονός [εικόνες&βίντεο]

το-πρώτο-αυτοκίνητο-που-τυπώθηκε-από-110844

Τι μπορεί να κάνει ένας εκτυπωτής; Να εκτυπώνει σελίδες. Τι μπορεί να κάνει ένας τρισδιάστος εκτυπωτής; Σχεδόν τα πάντα! Ακόμα και να κατασκευάζει αυτοκίνητα. Κανονικά αυτοκίνητα, όχι παιχνίδια.

Η εταιρεία Local Motors εκτύπωσε το πρώτο αυτοκίνητο με το βοήθεια ενός 3D εκτυπωτή. Και το όνομα αυτού: Strati! Αντιλαμβάνεται κανείς πως αυτού του είδους τα αυτοκίνητα… περπατήσουν στην αγορά, θα αλλάξει η παγκόσμια λογική γύρω από το αυτοκίνητο στο μέλλον. Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κατασκευάστηκε μέσα σε 45 ώρες (!), είναι ηλεκτρικό, διθέσιο και έχει μέγιστη ταχύτητα 18χλμ/ώρα. Όχι άσχημα για πρώτο δείγμα γραφής (ή, μάλλον, εκτύπωσης).

Είναι ενδιαφέρον ότι, η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει την πώληση του Strati, αργότερα μέσα στο έτος, και θα κοστίζει μεταξύ $ 18.000 έως $ 30.000.

«Αναμένουμε το επόμενο δίμηνο [η εκτύπωση ενός αυτοκίνητου] να είναι κάτω από 24 ώρες και στη συνέχεια, να πάει κάτω από 10 ώρες, [από τις 45 ώρες σήμερα]”, δήλωσε ο CEO της Local Motors, John Rogers. Το σχέδιο του αυτοκινήτου επιλέχθηκε ανάμεσα σε πάνω από 200 προτάσεις που υποβλήθηκαν online στην εταιρεία. Ο Rogers λέει ότι το κύριο πλεονέκτημα των 3D τυπωμένων αυτοκίνητων είναι ότι οι τοπικές κοινωνίες θα μπορούν να κατασκευάσουν αυτοκίνητα προσαρμοσμένα στους πόρους που διαθέτουν.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου