Ηχηρό αντιφασιστικό μήνυμα

Τελευταία ενημέρωση: 2013-10-20, 00:59:34
Ηχηρό αντιφασιστικό μήνυμα

Από το Βόλο, μέσα από Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο   

Ηχηρό αντιφασιστικό μήνυμα στάλθηκε χθες από το Βόλο,  με αφορμή την 69η επέτειο απελευθέρωσης του Βόλου από να ναζιστικά στρατεύματα κατοχής μέσω του Πανθεσσαλικού   Αντιφασιστικού   Συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 500 άτομα. Κεντρικό σύνθημα του συλλαλητηρίου ήταν «Δεν ξεχνώ και πολεμώ το φασιμό!».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Την πορεία οργάνωσε η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας και έλαβαν μέρος Αντιφασιστικές Κινήσεις των Θεσσαλικών πόλεων, το Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, εκπαιδευτικοί, φοιτητικοί σύλλογοι, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ κ.α.

Στόχος της αντιφασιστικής πορείας ήταν να δοθεί το μήνυμα πως το αντιφασιστικό κίνημα είναι κομμάτι του ευρύτερου λαϊκού κινήματος για την ανατροπή της πολιτικής που γεννά το φασισμό, τα μνημόνια, την πολιτική των κεφαλαίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας και κατέληξε στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Εκεί οι διαδηλωτές κράτησαν ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια τραγούδησαν το τραγούδι του Νίκου Ξυλούρη «Πότε θα κάμει ξαστεριά», και κατευθύνθηκαν προς το Δημαρχείο Βόλου όπου ακολούθησε συνάντηση συζήτηση αντιφασιστικού συντονισμού.

Το μέλος της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας Νίκος Κανελλής, δήλωσε ότι καθημερινά αποδεικνύεται η δολοφονική δράση της Χ.Α απέναντι σε εργαζόμενους, είτε Έλληνες είτε ξένους. «Παλεύουμε ενάντια στο φασισμό, ενάντια στη Χρυσή Αυγή, ενάντια σε όσους τους συγκαλύπτουν μέσα στην κυβέρνηση, αλλά και στο κατεστημένο των ΜΜΕ . Δίνουμε τον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό  ενάντια στη κυβερνητική πολιτική, η οποία μας καταδικάζει στη φτώχεια και την απελπισία».

Από την πλευρά του ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξαντρος Μεϊκόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Οι πολιτικές που αναπαράγουν το αυγό  του φιδιού μέσα στην Ελληνική κοινωνία, πρέπει να σταματήσουν. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε στους κυβερνώντες και πρέπει να αφουγκραστεί η Ελληνική κοινωνία και να το μετουσιώσει σε πολιτική πρόταση». «Όλο αυτό που έγινε το προηγούμενο χρονικό διάστημα με τη Χρυσή Αυγή είναι ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών, που σαν στόχο έχει τη διατήρηση αυτής της συγκυβέρνησης», ανέφερε το μέλος της αντιφασιστικής κίνησης Μαγνησίας, Στέφανος Μολόχας.

Το μέλος της αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας Λάρισας Τάσος Αφεντής επεσήμανε ότι η παρουσία στο συλλαλητήριο του Βόλου είχε τόσο συμβολικό όσο και ουσιαστικό χαρακτήρα.

Τέλος, το μέλος τους Αντιφασιστικού Μετώπου Αλληλεγγύης Καρδίτσας Νίκος Καλυβιώτης τόνισε, ότι η παρουσία του στο Βόλο, έχει σχέση με τη συμπαράσταση στον αγώνα της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας, ενάντια στο φασισμό και στη μορφή βίας που αναπτύσσεται στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
2
=