Αντιφασιστικό πανθεσσαλικό συλλαλητήριο

Τελευταία ενημέρωση: 2013-10-05, 15:40:40
Αντιφασιστικό πανθεσσαλικό  συλλαλητήριο

Αντιφασιστικό Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο στις 19 Οκτωβρίου, από την Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας με αφορμή την επέτειο απελευθέρωσης του Βόλου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Μάλιστα στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν αντιφασιστικές επιτροπές και κινήσεις από τους τέσσερις Θεσσαλικούς Νομούς.

Παράλληλα η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας πραγματοποιεί από τον περασμένο Ιούλιο ανοιχτές εκδηλώσεις σε συνοικίες του Βόλου αλλά και σε χωριά. Σε αυτό το πλαίσιο με κεντρικό σύνθημα: «Να σβήσουμε οριστικά τη Χρυσή Αυγή και το φασισμό», η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας διοργανώνει την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής ανοιχτή εκδήλωση στην οποία θα γίνει συζήτηση και έπειτα θα ακολουθήσουν μουσικές εκδηλώσεις.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν μέλη της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας.

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα με την Χ.Α και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το μέλος της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας, Νίκος Κανελλής, ανέφερε τα εξής: «Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά επιβεβαίωσε με τον πιο τραγικό τρόπο αυτό το οποίο εδώ και χρόνια υποστηρίζει το αντιφασιστικό κίνημα: ότι δηλαδή η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική συμμορία με δολοφονική δράση. Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας έχει καταγγείλει επανειλημμένα και δημόσια αυτή τη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής. Για αυτό μόνο το μαζικό, εργατικό, λαϊκό και αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να φράξει το δρόμο στο φασισμό. Σε αυτή την κατεύθυνση η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας καλεί κάθε εργαζόμενο, νέο, άνεργο, κάθε δημοκρατικό πολίτη να οργανωθεί σε κάθε γειτονιά και σε κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών γιατί μόνο έτσι θα αντιμετωπιστεί η ναζιστική απειλή».

Από την πλευρά της η Σούλα Κατσιαμπούρα μίλησε για υποκρισία της Κυβέρνησης σχετικά με το θέμα της Χ.Α. επισημαίνοντας: «δεν ανακαλύπτει τώρα τον εγκληματικό και ναζιστικό χαρακτήρα της Χ.Α. Η ίδια η Κυβέρνηση και η προηγούμενη την εξέθρεψαν και τη χρησιμοποίησαν να αναλάβει το ρόλο του παρακράτους για να τσακίσει το λαϊκό κίνημα. Με την επικουρία των εντεταλμένων της ΜΜΕ και μιας μερίδας ανώτερων στελεχών της Αστυνομίας προώθησαν τη Χ.Α, ώθησαν την άνοδο της πολιτικής δύναμης και της εκχώρησαν το δικαίωμα να τραμπουκίζει, να δέρνει, να τρομοκρατεί εργαζομένους, να προστατεύει τα συμφέροντα των εργοδοτών και να καταστέλλει τις λαϊκές διεκδικήσεις».

Τέλος, ο Δημήτρης Καννελής σημείωσε, ότι υπάρχει ανοχή από την  Κυβέρνηση στο θέμα της Χ.Α., προσθέτοντας ότι οι αντιφασίστες δεν είναι τα άκρα, αλλά συνείδηση του Ελληνικού λαού καθώς πολέμησε τους φασίστες και στο παρελθόν.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
1
=