Ιδρύθηκε Ενωση γυναικείου ποδοσφαίρου

Τελευταία ενημέρωση: 2013-09-02, 00:24:54
Ιδρύθηκε Ενωση γυναικείου ποδοσφαίρου

H ίδρυση της Ένωσης Γυναικείων Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ελλάδος αποφασίσθηκε την περασμένη Κυριακή στο Βόλο μετά από συνάντηση - σύσκεψη σωματείων που ασχολούνται στη χώρα μας με το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Στις (30/8) η αίτηση για την αναγνώριση του σωματείου κατετέθη και στο Ειρηνοδικείο.

Η απόφαση πάρθηκε από 37 σε σύνολο 58 σωματείων που έχουν  γυναικείο ποδόσφαιρο και σκοπός της κίνησης, δεν είναι  αυτή  η Ένωση να έρθει σε αντίθεση με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αλλά να συνεργαστούν και οι δύο φορείς από κοινού για την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα.

Για αυτό το σκοπό υπογράφηκε το καταστατικό της Ε.ΓΥ.ΠΟ.Σ.Ε. που θα αποκτήσει νομική υπόσταση μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ώστε το γυναικείο ποδόσφαιρο στη χώρα να αποκτήσει ένα δικό του Σωματείο για να μπορεί να αντιμετωπίζει καλύτερα τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο.

Επίσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. κ. Σαρρή από επιτροπή αποτελείται από τους κ.κ. Δ. Κλώντζα ,Κ.Καρακώστα και τις κυρίες Ρεντούμη, Σιγάλα και Μουζάκη. 

Την Παρασκευή (30/8/13) κατετέθη στο Ειρηνοδικείο η αίτηση για την αναγνώριση του σωματείου «Ένωση Γυναικείων Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ελλάδος» - «Ε.ΓΥ.ΠΟ.Σ.Ε». Το womensports.gr βρέθηκε στο Ειρηνοδικείο, ακολουθώντας βήμα - βήμα τις προσπάθειες των ανθρώπων να ανασυντάξουν το πολύπαθο γυναικείο ποδόσφαιρο. 

Το καταστατικό της Ε.ΓΥ.ΠΟ.Σ.Ε. αποτελείται από 56 άρθρα εγκρίθηκε και υπογράφηκε στην ιδρυτική συνέλευση στις 25/8/13.

Υπέγραψαν (καθώς παρευρέθησαν στην πόλη του Βόλου) εκπρόσωποι από τις παρακάτω ομάδες:

Ίκατρος Πετρωτού, Ροδιά Ξυλοκάστρου, Ατρόμητος, ΑΕ Γλυφάδας, Αβαντες Χαλκίδας, Μαγνησιακός Βόλου, Νηριήδες, Άρης Τριπολης. Αγία Παρασκευή, Κοζάνη, Ολυμπιακός Ρόδου, Τρίκαλα 2011, Πήγασος, ΑΟ Πειραιά, Κρήσσες, Καβάλα ’86. Αρκετές ομάδες έστειλαν εξουσιοδότηση όπως: Άρης Αρχαγγέλου, Λάρισα, Μεσολόγγι 2008, Δόξα Πηγαδακίων, ΑΟ Αρίων Σητείας, Ένωση Καμινίων, Καλλιθέα Ρόδου, Ολυμπιακός Μανδουκίου, Λαύρα Αργυρούπολης, Ατρόμητος Πατρών κα.

 

Προσωρινή διοίκηση όπως προέκυψε από την ιδρυτική συνέλευση: Πρόεδρος ο κ. Παπακώστας και Γενική Γραμματέας η κ. Σιγάλα.

 

Η διοίκηση έχει ξεκινήσει να κινείται και έχει ήδη γίνει επικοινωνία με την ΕΠΟ για συνάντηση με τον πρόεδρο, τον κύριο Σαρρή, ενώ η κυρία Σιγάλα είχε συνομιλία με τον Γ’ αντιπρόεδρο τον κύριο Δ. Γαβριηλίδη.

 

Το νερό έχει μπει στο αυλάκι, τα γυναικεία σωματεία φαίνονται αποφασισμένα να διεκδικήσουν το καλύτερο για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου και η διοίκηση ενεργεί ταχέως!

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
8
=