Βγαίνουν στο δρόμο οι υπάλληλοι ΥΕΘΑ

Τελευταία ενημέρωση: 2013-08-06, 15:40:41
Βγαίνουν στο δρόμο οι υπάλληλοι ΥΕΘΑ

To πλαίσιο  των κινητοποιήσεων που θα περιλαμβάνει διάφορες μορφές δράσης προκειμένου το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να υποχρεωθεί να εξαιρέσει το πολιτικό προσωπικό από το κύμα διαθεσιμότητας αποφασίζουν τις επόμενες μέρες τα πρωτοβάθμια σωματεία της Μαγνησίας σε συνεργασία με   την Ομοσπονδία του κλάδου.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

 

Το Δ.Σ. του Σωματείου διοικητικών και τεχνικών δημοσίων υπαλλήλων στο 304 ΠΕΒ, αλά και στη Μονάδα του Στεφανοβικείου αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις - δράσεις που θα προκηρύξει η ΠΟΕ/ΥΕΘΑ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην κινητικότητα - διαθεσιμότητα, άρα απολύσεις και να δώσει δυναμικό παρόν.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων - ΥΕΘΑ λέει όχι σε διαθεσιμότητες και απολύσεις, όχι στην αποδυνάμωση της αμυντικής δομής της χώρας, να ενισχυθεί το προσωπικό με μετατάξεις και προσλήψεις σταθερής και μόνιμης εργασίας. Επίσης τονίζει ότι θα αντισταθεί σε κάθε απόλυση και ότι το πολιτικό προσωπικό δεν είναι υπεύθυνο για τη διατάραξη της εργασιακής ειρήνης στο ΥΠΕΘΑ.

Στη Μαγνησία συνολικά σύμφωνα με τα στοιχεία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, υπηρετούν ως πολιτικό προσωπικό, διοικητικοί, τεχνικοί και ηλεκτρονικοί, 120 περίπου εργαζόμενοι στο 304 ΠΕΒ, 80 εργαζόμενοι στην 111 Π. Μ Ν. Αγχιάλου, 55 περίπου εργαζόμενοι στο ΤΣΥΑΥ στο Στεφανοβίκειο στην Αεροπορία Στρατού, 6 εργαζόμενοι στο Γεωργούλα που κυρίως έχουν μεταφερθεί στο 304 ΠΕΒ και άλλα 10 άτομα πολιτικό προσωπικό στην Αστυνομία

«Πεντακόσιοι συνάδελφοι μας μπαίνουν σε Διαθεσιμότητα - Κινητικότητα - Απολύσεις από το ΥΠΕΘΑ το Σεπτέμβριο. Πόσοι άλλοι θα ακολουθήσουν το Δεκέμβριο;;;;.

Οι διαβεβαιώσεις και οι δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας ήταν ένα τρικ εφησυχασμού. Θα είστε ο μόνος Υπουργός Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα έχει απολύσεις πολιτικού προσωπικού.

Αλήθεια κύριε Υπουργέ και κύριοι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων, όταν μας διαβεβαιώνατε ότι δε θα επιτρέψετε καμία απόλυση στο Υπουργείο μας, τι εννοούσατε και πως το παλέψατε;;;; συνεχίζει η Ομοσπονδία και καταγγέλλει ότι:

«αφανίζεται μία ολόκληρη κατηγορία εργαζομένων στην Εθνική Άμυνα, οικογένειες οδηγούνται στη φτώχεια και στην εξαθλίωση».

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
6
=