Γεμάτο αποστολές το ημερολόγιο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων

Τελευταία ενημέρωση: 2013-07-11, 16:10:17
Γεμάτο αποστολές το ημερολόγιο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων

Σημαντικές ήταν οι δράσεις της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων και τον Ιούνιο, στη Μαγνησία. Περίπολοι σε Γορίτσα και Κουκουράβα, παροχή πρώτων βοηθειών σε σχολικούς αγώνες βόλεϊ, συλλογή τροφίμων από θεατρική παράσταση στην Αγριά και στην Άλλη Μεριά, άσκηση διάσωσης στη Μπούφα, άσκηση σεισμού και πρώτες βοήθειες στο Δημοτικό Σχολείο Ανηλίου, ήταν μόλις ορισμένες από τις δράσεις της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων στο μήνα που πέρασε.

Το ημερολόγιο της Λέσχης είναι καθημερινά γεμάτο... Εκτός των περιπόλων μελών της, στο πλαίσιο των μέτρων αντιπυρικής προστασίας τη θερινή περίοδο και της παρουσίας της σε εκδηλώσεις κοινωνικής προσφοράς, αλλά και εκπαίδευσης παιδιών, όπως στην Άλλη Μεριά με διέλευση του ποταμού με κεκλιμένη (fly-fox), εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων συμμετείχαν σε δύσκολες αποστολές: στις έρευνες για τον αγνοούμενο στην περιοχή της Αλικόπετρας, καθώς και στις έρευνες αναζήτησης του ψαρά στη Μπούφα, βραδινές ώρες της 29ης Ιουνίου, μετά από ενημέρωση του Λιμεναρχείου. Στο τελευταίο συμβάν, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων έσπευσε με φουσκωτό σκάφος και εθελοντές δύτες. Ο αγνοούμενος ψαράς βρέθηκε σώος και αβλαβής πριν την άφιξη του σκάφους.

Συνδρομή παρείχε η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων σε περιστατικό απόπειρας αυτοκτονίας στις Πλάκες, στις 30 Ιουνίου. Και σε αυτή την περίπτωση, μετέβη με σκάφος και εθελοντές, μετά από σήμα του Λιμεναρχείου, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Στον μεταξύ, σε καθημερινή βάση εθελοντής της Λέσχης βρίσκεται στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Βόλου, παρέχοντας τις υπηρεσίες του.

Τα περίπολα γίνονται με δύο πυροσβεστικά οχήματα που διαθέτει η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, τις ημέρες και ώρες και στις περιοχές, που προσδιορίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ώστε να καλυφθούν τομείς, λόγω ανάγκης μετακίνησης πυροσβεστικών δυνάμεων σε συμβάντα.

Ο εθελοντής της ΛΕΔ, Βασίλης Ηλιόπουλος, ενημερώνει ακόμη ότι λόγω του μεγάλου βαθμού επικινδυνότητας και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, συγχρόνως σε καθημερινή βάση, εθελοντές επανδρώνουν και το πυροφυλάκειο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων στην Κουκουράβα.

Σε ό,τι αφορά τα τρόφιμα που συγκεντρώνονται, μεταφέρονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, από όπου γίνεται η διανομή τους. Όλες οι δράσεις γίνονται σε συνεργασία και συντονισμό με τις αντίστοιχες υπηρεσίες και πάντα επικουρικά και σε άριστη συνεργασία. «Αν και κάποιες φορές ξεχνούν να αναφερθούν στη συμμετοχή μας...», προσθέτει ο κ. Ηλιόπουλος και ευελπιστεί σε ένα ήσυχο καλοκαίρι, διαβεβαιώνοντας ότι η Λέσχη θα πράξει ό,τι καλύτερο μπορεί για να το πετύχει.

 

 

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
7
=