Οι Τούρκοι επιλέγουν Βόλο - Πήλιο

Τελευταία ενημέρωση: 2013-02-08, 14:50:03
Οι Τούρκοι επιλέγουν Βόλο - Πήλιο

Ο κρατικός αερομεταφορέας της Τουρκίας, οι Turkish Airlines, έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον όπως αποστείλουν ήδη από φέτος οδικώς από το αεροδρόμιο της Αθήνας Τούρκους τουρίστες που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν το Βόλο, το Πήλιο και τα Μετέωρα.

Για το λόγο αυτό και για τη μεγιστοποίηση του οφέλους για τη Θεσσαλία με τουρίστες από την γειτονική χώρα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός συγκαλεί σήμερα σύσκεψη στη Λάρισα με τη συμμετοχή Δημάρχων και αιρετών της Αυτοδιοίκησης που ασχολούνται με θέματα τουρισμού.

Το Δήμο Βόλου στη σημερινή σύσκεψη στη Λάρισα πρόκειται να εκπροσωπήσουν ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης και η Πρόεδρος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Σούλα Μπαρτζιώκα. Είχε προηγηθεί για το ίδιο θέμα συνάντηση της κ. Μπαρτζιώκα με τη Γενική Διευθύντρια της Τurkish Airlines στην Αθήνα την κ. Gulay Ozturk τον περασμένο Σεπτέμβριο στα γραφεία της εταιρίας στη Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Στη συνάντηση αυτή η εκπρόσωπος των τουρκικών αερογραμμών εστίασε το ενδιαφέρον της εταιρίας της στα παρακάτω θέματα:

1. Οργάνωση κοινών προγραμμάτων στο Βόλο - Ταξιδιωτικά Πακέτα (FAM) με τις
Τουρκικές Αερογραμμές προς τις περιοχές του Βόλου, του Πηλίου & των Μετεώρων.

2. Διοργάνωση συνάντησης μεταξύ των Τουρκικών Αερογραμμών και όλων των
φορέων του τουρισμού του Βόλου (διοργάνωση της συνάντησης μέσω του Δήμου Βόλου).

3. Συμμετοχή του Βόλου στο σημαντική Έκθεση East Mediterranean International
Travel & Tourism Exhibition (EMITT), που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία το 2013.

4. Οι Τουρκικές Αερογραμμές είναι πάντα στη διάθεση του Δήμου Βόλου για
ο,τιδήποτε θα μπορούσε να ζητηθεί.

Οι παραπάνω δυνατότητες έρχονται ως συνέχεια της προσπάθειας του Δήμου με την παρουσία της Προέδρου Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Βόλου κ. Μπαρτζιώκα στην ελληνική επιχειρηματική αποστολή στη Σμύρνη.

Είναι χαρακτηριστικό πως στη Σμύρνη από 30/8 έως 2/9/2012 η κ. Μπαρτζιώκα ανάμεσα από μια σειρά από ουσιαστικές συναντήσεις είχε και συναντήσεις με εκπροσώπους του επιχειρηματικού τομέα και ιδιαίτερα του Τουριστικού Τομέα, καθώς και με το Προεδρείο των Τουριστικών πρακτόρων της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων η Πρόεδρος Τουρισμού Δήμου Βόλου δέχθηκε πρόσκληση για συνάντηση εκ μέρους της Γεν. Διευθύντριας της Turkish Airlines στην Ελλάδα κα. Gulay Ozturk με την οποία και συναντήθηκαν, όπως προαναφέρθηκε, το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα.

Για τη σημερινή συνάντηση στη Λάρισα και για το ενδιαφέρον της Τurkish Airlines η πρόεδρος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου Σούλα Μπαρτζιώκα έκανε την παρακάτω δήλωση.

«Ο Δήμος Βόλου ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες επιχειρεί και δίνει βαρύτητα στην εξωστρέφεια. Πρωτοβουλία του Δημάρχου ήταν το άνοιγμα στο Ισραήλ, με πολύ θετικά αποτελέσματα από τα λεγόμενα των επιχειρηματιών του Τουρισμού του Δήμου μας. Με συντονισμένα βήματα, με σχέδιο και σταθερά βήματα, υπεύθυνα ανοίγουμε νέους ορίζοντες. Δεν κινούμαστε αποσπασματικά ή ευκαιριακά αλλά στοχευμένα ώστε να δημιουργείται κινητικότητα στο Δήμο μας.

Με σχέδιο και σωστό προγραμματισμό με συντονισμένα βήματα, βλέπουμε αποτελέσματα από τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής».

ANT. TΣΕΛΕΝΤΗΣ

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
2
=