Δριμύ κατηγορώ… από τους υπό απόλυση στο ΙΚΑ

Τελευταία ενημέρωση: 2012-12-20, 14:55:03
Δριμύ κατηγορώ… από τους υπό απόλυση στο ΙΚΑ
Παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους για να προσληφθούν στο ΙΚΑ. Επιμορφώθηκαν, παρακολούθησαν σεμινάρια και τα δύο τελευταία χρόνια απασχολούνται σε νευραλγικά τμήματα όπως το Τμήμα Εσόδων και το Μητρώο του ΙΚΑ. Εδώ και ενάμιση μήνα η ζωή τους έχει ανατραπεί πλήρως… εξαιτίας μίας δικαστικής απόφασης που ανοίγει την πόρτα της εξόδου από τη δουλειά τους… παρ’ ότι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ. Αρχικά βέβαια ήταν να προσληφθούν στην ΑΤΕ όμως η Πολιτεία αποφάσισε να τους απορροφήσει το ΙΚΑ. Τώρα… γυρίζει την πλάτη στην ίδια την δική της απόφαση, αδιαφορώντας για την τύχη αυτών των εργαζομένων.

Η Ελένη Μέκκα, ο Θωμάς Κωνσταντέλιας, η Βάσω Ίμρου και ακόμη μία νεαρή υπάλληλος που εργάζεται στο ΙΚΑ Σκοπέλου είναι τα «θύματα» αυτής της ιστορίας των υπό απόλυση εργαζομένων στο ΙΚΑ στο Βόλο που εργάζονται στο Μητρώο και στο Τμήμα Εσόδων (εισφοροδιαφυγή).

Χθες  μαζί με  άλλους συναδέλφους τους βρίσκονταν έξω από το ΙΚΑ Νέας Ιωνίας, όπου πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ αλλά και της κλαδικής κινητοποίησης των εργαζομένων του ΙΚΑ που απαιτούν να παραμείνουν στις θέσεις τους οι υπό απόλυση υπάλληλοι και απαιτούν από το Υπουργείο Εργασίας να ψηφίσει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα τακτοποιηθεί αυτή η εκκρεμότητα.

«Έχει ανατραπεί η ζωή μας. Έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Υποχρεωθήκαμε να παραιτηθούμε από τις προηγούμενες δουλειές μας μόλις ενημερωθήκαμε ότι αφού είχαμε πετύχει στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την ΑΤΕ, θα απασχοληθούμε στο ΙΚΑ. Τώρα μας έχουν «μετατρέψει σε μπαλάκι». Έφτιαξαν έναν νόμο με τον οποίο μας ενέταξαν στο ΙΚΑ και τώρα μας απολύουν. Αυτά είναι απαράδεκτα και απάνθρωπα πράγματα» επεσήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θωμάς Κωνσταντέλιας, ενώ η Βάσω Ίμρου που ήρθε από τα Τρίκαλα στο Βόλο και διαμένει τα δύο τελευταία χρόνια για να εργάζεται στο ΙΚΑ χαρακτηρίζει τη στάση του Υπουργείου Εργασίας ανάλγητη καθώς αδιαφορεί και ενώ θα μπορούσε να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για να λήξει το θέμα «νίπτει τας χείρας της».  

«Ενταχθήκαμε στο ΙΚΑ με το σπαθί μας, πετύχαμε σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και καλύπτουμε βασικές ανάγκες. Δεν είναι δυνατόν να μας πετάνε έτσι στο δρόμο» συμπλήρωσε από την πλευρά της η Ελένη Μέκα, που όπως και οι άλλοι συνάδελφοί της νιώθει εξαπατημένη… από την ίδια την Πολιτεία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ θεωρούν ότι το Υπουργείο Εργασίας εκμεταλλεύεται την αντιδικία που υπάρχει μεταξύ των υποψηφίων των δύο διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και αρνείται, ενώ είχε αρχικά δεσμευτεί να καταθέσει τροπολογία στη Βουλή ώστε να παραμείνουν στις θέσεις τους οι υπάλληλοι που είχαν προσληφθεί και εργάζονταν στο ΙΚΑ έχοντας παρακολουθήσει όλα τα σχετικά σεμινάρια και την ειδική επιμόρφωση.

Όσο παραμένει σε εκκρεμότητα όλο αυτό το θέμα, το ΙΚΑ στερείται τις υπηρεσίες 550 υπαλλήλων πανελλαδικά, ενώ σε επίπεδο Μαγνησίας ήδη οι τέσσερις υπάλληλοι παραμένουν στον αέρα και ενώ στη Μαγνησία υπάρχει ήδη  μεγάλη έλλειψη προσωπικού στο ΙΚΑ από τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης υπαλλήλων, από τη δικαστική απόφαση για την αποχώρηση τεσσάρων ακόμη υπαλλήλων  και τη μη πρόσληψη νέου προσωπικού εδώ και χρόνια.

Την ίδια ώρα η δουλειά έχει αυξηθεί στο ΙΚΑ και υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων, στην αύξηση της ήδη μεγάλης εισφοροδιαφυγής, στην απόδοση παροχών στους ασφαλισμένους και βέβαια παράλληλα με την αύξηση νέων αντικειμένων όπως ΚΕΠΑ, Βοήθεια στο Σπίτι κ.α.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
8
=