Λύση στο πρόβλημα του υδραργύρου στο νερό του νησιού

Τελευταία ενημέρωση: 2012-10-03, 19:07:54
Λύση στο πρόβλημα του υδραργύρου στο νερό του νησιού

Λύση δίνεται στο πρόβλημα της ύπαρξης υδραργύρου στο νερό της Σκιάθου με το έργο της διασύνδεσης γεώτρησης με μία νέα δεξαμενή στο νησί, τη συμβασιοποίηση του οποίου υπέγραψε χθες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Το έργο θα ολοκληρωθεί σε 18 μήνες.

Πλέον δεν θα γίνεται υπεράντληση υδάτων με αποτέλσμα να πέσουν τα επίπεδα υδραργύρου. Όπως ανέφεραν σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Κοπάνας και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σκιάθου Χρήστος Μασούρος, τις επόμενες ημέρες θα γίνει η δημοσίευση της δημοπράτησης του έργου διασύνδεση υδρευτικών γεωτρήσεων Σκιάθου, με τη δεξαμενή ύδρευσης, προϋπολογισμού 390.000 €, από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σκιάθου, Χρήστος Μασούρος, τόνισε ότι το πρόβλημα του υδράργυρου εμφανίστηκε στη Σκιάθο από το 2008 και είχε σαν αποτέλεσμα την απαγόρευση της χρήσης νερού για πόση. Απέδωσε δε την ύπαρξη του φαινομένου, στο πέτρωμα κυναβαρίτης στο υπέδαφος (υδρογόνο θείο), που είναι μη υδατοδιαλυτό άλας.

Με το έργο που γίνεται μειώνεται η κατανάλωση, καταπολεμείται η υφαλμύρωση και αντιμετωπίζεται το πρόβλημα του υδράργυρου. Η δημοτική αρχή Σκιάθου προχώρησε στις ενέργειες αυτές σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, έχοντας την επιστημονική στήριξη του Νίκου Κατσαρού, χημικού μηχανικού του Πανεπιστημίου Αθηνών,διευθυντή της ΕΛΚΕΘΕ «Δημόκριτος» και προέδρου του ΕΦΕΤ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
8
=