Πρωτοβουλίες για να ανοίξει ο φάκελος ΚΟΝΤΙ

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-31, 14:31:39
Πρωτοβουλίες για να ανοίξει ο φάκελος ΚΟΝΤΙ

Από το σωματείο που καταθέτει αγωγή για τις απολύσεις

Νέες πρωτοβουλίες για να ανοίξει ο φάκελος της ΚΟΝΤΙ και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους αρμοδίους αναμένεται να λάβουν οι απολυμένοι της ΚΟΝΤΙ που την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσουν και την αγωγή για τις απολύσεις.

Παράλληλα αναμένουν και επισήμως τις σχετικές αποφάσεις του ΟΑΕΔ με τις οποίες και ανοίγει ο δρόμος για να ενταχθούν οι απολυμένοι στο ταμείο ανεργίας λαμβάνοντας έτσι και το επίδομα.

Προχθές το σωματείο της ΚΟΝΤΙ συναντήθηκε με τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα η οποία δεσμεύτηκε να εξετάσει το φάκελο αναλυτικά και να προωθήσει το θέμα κεντρικά σε επίπεδο πλέον Κοινοβουλίου και αρμοδίων Υπουργείων.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν την κ. Παπαρήγα για όλο το χρονικό των παράνομων διαθεσιμοτήτων και απολύσεων καθώς επίσης και για τον αγώνα τους επτά μήνες τώρα έξω από το εργοστάσιο προκειμένου να δικαιωθούν.

Υπογράμμισαν με έμφαση τον εμπαιγμό που υπέστησαν οι ίδιοι αλλά κατ’ επέκταση και όλη η τοπική κοινωνία από την εταιρία που μέχρι τον Ιούνιο δεσμεύονταν για επενδύσεις και ότι δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας, κατά τη διάρκεια όμως των καλοκαιρινών αδειών, άρχισε τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες.

Αναφέρθηκαν επίσης στις προσπάθειες και τις προτάσεις που υπέβαλλαν οι ίδιοι ώστε η ΚΟΝΤΙ ΑΒΕΕ να συνεχίσει τη βιώσιμη λειτουργία της, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί η συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού της και οι οποίες, ενώ υπήρχε δέσμευση ότι θα εξεταστούν, δεν διερευνήθηκαν καν από την επιχείρηση, γεγονός που καταδεικνύει ότι υπήρχε όπως τονίστηκε «σκοπιμότητα και μεθοδεύσεις στις αποφάσεις τους». Η κ. Παπαρήγα ενημερώθηκε επίσης για τις παράνομες όπως χαρακτηρίζονται από τους απολυμένους προσλήψεις που ακόμη γίνονται στο εργοστάσιο, ενώ υποτίθεται είναι κλειστό, και σημείωσαν ότι θα πρέπει όλοι οι φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσει η ανεργία στο Νομό Μαγνησίας και να μην καταστεί η Βιομηχανική Περιοχή ένα «απέραντο νεκροταφείο».

Στη συνάντηση με την κ. Παπαρήγα συμμετείχαν ο Πρόεδρος Τριαντάφυλλος Καρατζιώλης,Γεν. Γραμματέας Γ. Χαϊκάλης, Α’ Αντιπρόεδρος Δήμος Εκκλησίαρχος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα Βας. Κουβάτας και τα μέλη Ν. Αδρακτάς, Γ. Κάιρας, Χρ. Δελής.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
9
=