Νέα παρέμβαση για την ΚΟΝΤΙ

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-20, 18:35:54
Νέα παρέμβαση για την ΚΟΝΤΙ

Επιστολή Σκοτινιώτη στον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλο

Να επιτραπεί η πρόσβαση του Σωματείου των πρώην εργαζομένων της εταιρείας «ΚΟΝΤΙ ΑΒΕΕ», στο φάκελο της εταιρείας με την επωνυμία «ARCELORMITAL FLAT CARBON S.A.», ο οποίος τηρείται στο τμήμα Μητρώου/Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. της Διεύθυνσης Μητρώων και Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ζητεί ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Κων. Μίχαλο.

Η επιστολή απευθύνεται μετά από την απάντηση που έστειλε στον Δήμαρχο Βόλου ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ.Σγουρός, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι, αμέσως μετά το κλείσιμο της ΚΟΝΤΙ στο Βόλο, η ARCELORMITAL ίδρυσε νέα εταιρεία με άλλη επωνυμία στην περιοχή της Αττικής. Αποτελεί, δε, συνέχεια σειράς παρεμβάσεων του κ. Σκοτινιώτη, που προωθήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, με σκοπό την προστασία των νομίμων συμφερόντων των απολυμένων της ΚΟΝΤΙ.

Στην επιστολή του ο κ. Σκοτινιώτης ενημερώνει αναλυτικά τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ για το μείζον κοινωνικό πρόβλημα που δημιούργησε στην περιοχή το πρόσφατο ξαφνικό και αδικαιολόγητο κλείσιμο της Εταιρείας «ΚΟΝΤΙ ΑΒΕΕ» και η απόλυση δεκάδων εργαζομένων. Αναφέρεται στις υπόνοιες που από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν οι εργαζόμενοι για μεθοδεύσεις της Εταιρείας εναντίον τους και τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής με σκοπό την εξακρίβωση των πληροφοριών για τη σύσταση νέας ανώνυμης εταιρείας από την ARCELORMITAL, με την επωνυμία ARCELORMITAL FLAT CARBON EUROPE S.A., στην περιοχή της Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών, όπως είναι γνωστό, ο Δήμαρχος Βόλου απευθύνθηκε και στον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ.Σγουρό, ζητώντας στοιχεία για την υπόθεση. Ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημα, ο κ. Σγουρός απάντησε ότι, πράγματι, η ARCELORMITAL ίδρυσε νέα εταιρεία με άλλη επωνυμία αλλά με τον ίδιο ουσιαστικά σκοπό, στην περιοχή της Αττικής, διαβιβάζοντας μάλιστα και τα σχετικά έγγραφα. Επίσης, ενημέρωσε ότι ο φάκελος με όλα τα έγγραφα της εταιρείας με την επωνυμία «ARCELORMITAL FLAT CARBON S.A.», τηρείται στο τμήμα Μητρώου / Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. της Διεύθυνσης Μητρώων και Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Κατόπιν αυτού, ο Δήμαρχος Βόλου ζητεί από τον κ. Μίχαλο να επιτρέψει την πρόσβαση του Σωματείου των πρώην εργαζομένων στο φάκελο της εν λόγω εταιρείας, προκειμένου να αξιοποιήσει τα στοιχεία για την προστασία των νομίμων συμφερόντων τους, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για μια υπόθεση που αφορά άμεσα τους απολυμένους - πρώην εργαζομένους της εταιρείας «ΚΟΝΤΙ ΑΒΕΕ», αλλά και ευρύτερα την τοπική κοινωνία, δεδομένου ότι στην πόλη μας η ανεργία κυριολεκτικά καλπάζει.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
7
=