Η Πατρίς, εν χρω κεκαρμένη

Τελευταία ενημέρωση: 2010-02-23, 00:00:00
Όταν πηγαίναμε φαντάροι, μας συνιστούσαν φίλοι και γνωστοί να περάσουμε πρώτα από τον δικό μας κουρέα, να μας κάνει μεν «γλόμπους», αλλά «με την χοντρή» μηχανή. Διαφορετικά, μας εξηγούσαν ότι κινδυνεύουμε να πέσουμε στα χέρια κανενός... εθελοντή μπαρμπέρη, που θα μας τα έπαιρνε με την ψιλή και άτσαλα, «σαν κουρεμένα γίδια».
Κάπως έτσι είναι σήμερα, στα μάτια μου, και η άλλοτε υπερηφανευόμενη ως «μικρά αλλά έντιμος Ελλάς». Η Πατρίδα μας.
Οι «φίγκαρο» των Βρυξελλών ακονίζουν την «ψιλή» για να μας κάνουνε «γουλί». Αλλά μας παρέχουν την ελευθερία επιλογής να προσέλθουμε κουρεμένοι, ιδία πρωτοβουλία. Οπότε, η κυβέρνησή μας, φέρεται ωσάν τους προνοητικούς νεοσύλλεκτους, και υποβάλλεται αυτοβούλως –ή για την ακρίβεια υποβάλλει εμάς- στην κουρά εν χρω, κατά τις προδιαγραφές των «εταίρων» μας. Που κατ’ όνομα μόνο παραμένουν «εταίροι», συνεταιράκια μας, αλλά στην πράξη έχουν αναχθεί σε αφεντικά μας.
Μακάρι να διαψευστούν όσοι προφητεύουν πως τώρα που μας βρήκαν «μπόσικους», λόγω της οικονομικής μας αδυναμίας, σύμμαχοι και εταίροι, θα βρουν την ευκαιρία να... θάψουν και τους ζωντανούς. Να μας επιβάλλουν δηλαδή και «λύσεις» επί των εθνικών μας θεμάτων, τέτοιες που θα πιστοποιούν ότι έχουμε χάσει όχι μικρό, αλλά πολύ μεγάλο μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας.
Και τι είναι κ. Πρόεδρε τούτη η εμμονή στη γραμμή «θέλουμε μόνο πολιτική στήριξη, όχι οικονομική»;
«Πολιτική στήριξη» του τύπου «εδώ είμαστε εμείς» είχε και ο καημένος ο Βέγγος από αδελφοξάδελφα, στην καταπληκτική ταινία «Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ», για να θρέψει τα ορφανά του αδελφού του. Αλλά το χέρι στην τσέπη δεν το έβαζε κανείς. Ώσπου ο ήρωάς μας τα τίναξε.
Κατά τα άλλα ήταν «μια οικογένεια». Όπως καλή ώρα είμαστε «μια οικογένεια» και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αφού μας επιβάλλουν καθεστώς «χειρότερο και από του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», δικαίως έστω, αφού τα κάναμε μούσκεμα, ας μας δώσουν τουλάχιστον εκείνα που θα παίρναμε από το ΔΝΤ, αλλά δεν προσφεύγουμε σε αυτό για το δικό τους γόητρο. Για «να μην εκτεθεί το όνομα της Οικογένειας». Το κύρος της Ευρωζώνης και του κοινού νομίσματος.
Αν πηγαίναμε στο ΔΝΤ θα είχαμε τον δικό του έλεγχο. Τώρα έχουμε και τον δικό του και άλλους τρεις. Αυτό, εσείς, το λέτε «πολιτική στήριξη»;
Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
1
=