Αλλάζουν όλα στη ΔΕΥΑΜΒ ~ Παραιτήσεις στελεχών, καταστατικό και οργανόγραμμα

Τελευταία ενημέρωση: 2014-11-05, 09:55:49
Αλλάζουν όλα στη ΔΕΥΑΜΒ ~ Παραιτήσεις στελεχών, καταστατικό και οργανόγραμμα

Ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε για περιορισμό των εργολαβιών και προανήγγειλε κλητεύσεις για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ

«Τσουνάμι» αναμένεται να… σαρώσει τη ΔΕΥΑΜΒ. Νέες παραιτήσεις στελεχών, αλλαγές στο διοικητικό, τεχνικό και οικονομικό τμήμα, καινούριο οργανόγραμμα και αλλαγή του καταστατικού λειτουργίας της επιχείρησης, προανήγγειλε χθες ο Δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αχιλλέας Μπέος. Ο ίδιος μίλησε και για αλλαγή πολιτικής στην επιχείρηση με περιορισμό των εργολαβιών, ενώ για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ ενημέρωσε ότι έως την Παρασκευή, ο φάκελος με τα πλήρη στοιχεία θα είναι στον Αρειο Πάγο και προειδοποίησε με κλητεύσεις πολλών στελεχών της επιχείρησης για να καταθέσουν για το «σκάνδαλο». 

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ 

«Πρέπει από κάπου να ξεκινήσουμε και κάπου να καταλήξουμε. Θα είμαστε δημοτική αρχή για πέντε χρόνια. Θα ξεκινήσουμε να φτιάξουμε μια καινούρια επιχείρηση, που θα είναι βιώσιμη», είπε ο κ. Μπέος, κατά την ενημέρωση του διοικητικού συμβουλίου στη χθεσινή συνεδρίαση.

 

Νέες παραιτήσεις

Οι τρεις παραιτήσεις στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ, που ζήτησε ο Πρόεδρος της επιχείρησης Αχιλλέας Μπέος, με αφορμή τις ανύπαρκτες εκθέσεις ορκωτών λογιστών από το 2009, δεν θα είναι οι μοναδικές. Οι παραιτήσεις συνεχίζουν να εκκρεμούν και προανήγγειλε και νέες.

Το θέμα άνοιξε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Δ. Κουτσιφέλης, όταν ζήτησε να ενημερωθεί αν ισχύουν οι τρεις παραιτήσεις που ζητήθηκαν, μετά το έγγραφο των Ορκωτών Λογιστών, βάσει του οποίου ο έλεγχος για το 2009 έχει «μπλοκαριστεί» εξαιτίας της έλλειψης στοιχείων που δεν έδωσε ο προηγούμενος νομικός σύμβουλος κι όχι επειδή τα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ απέκρυψαν τα ευρήματα των εκθέσεων των ορκωτών λογιστών.

«Δεν καταφέρομαι εναντίον κανενός νομικού συμβούλου. Όμως δεν καταλάβατε. Οι παραιτήσεις ισχύουν κι έρχονται κι άλλες. Ελαβα απάντηση από δύο από τους τρεις συναδέλφους σας. Θα υπάρξουν εξελίξεις», προανήγγειλε ο κ. Μπέος, προκαλώντας την παρατήρηση του κ. Κουτσιφέλη, ότι οι κινήσεις θα πρέπει να γίνονται με τη δέουσα προσοχή για να μην καταλήγουν «τουφεκιές στον αέρα».

 

Νέο Οργανόγραμμα

Ο κ. Μπέος χαρακτήρισε τις επόμενες εβδομάδες πολύ σημαντικές, μιλώντας για νέο οργανόγραμμα το οποίο θα συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ. Ασκησε μάλιστα σκληρή κριτική για το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό, προαναγγέλλοντας αλλαγές στο διοικητικό, τεχνικό και οικονομικό τμήμα. «Είναι αδιανόητο να μην υπάρχουν στελέχη που να μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας για τις αλλαγές στο διοικητικό τμήμα. «Θα εξετάσουμε τη στελέχωση του διοικητικού τμήματος, είτε μέσα από τη ΔΕΥΑΜΒ είτε απ’ έξω για να παραχθεί έργο», ανέφερε, πυροδοτώντας την αντίδραση του εκπροσώπου της μειοψηφίας ότι επιχειρείται ένα πρώτο βήμα ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης.

«Δεν είπα κάτι για ιδιωτικοποίηση. Έχουν όμως μεγάλο μερίδιο ευθύνης τα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ», ανταπάντησε ο Πρόεδρος της επιχείρησης.

Αλλαγές θα γίνουν και στους υπόλοιπους τομείς. «Για να στελεχώσει κάποιος τις τεχνικές υπηρεσίες προϋπόθεση θα είναι να είναι μηχανικός ενώ για τις οικονομικές υπηρεσίες να είναι τουλάχιστον οικονομολόγος», είπε και αναφέρθηκε σε παθογένειες όπως ότι μέχρι και την έφοδό του στα ταμεία της επιχείρησης, κανείς δεν φρόντιζε να κλείνει ταμείο καθημερινά προκειμένου να γίνεται έλεγχος τι μπαίνει και τι βγαίνει από τα συρτάρια.

Μέσα από το νέο οργανόγραμμα αναμένεται επίσης να αξιολογηθεί το υπάρχον δυναμικό αλλά και να προκύψουν τυχόν ελλείψεις που υπάρχουν. «Ξεκινάμε να δημιουργήσουμε μια καινούρια επιχείρηση», είπε ο κ. Μπέος.

 

Νέο καταστατικό

Ο ίδιος ανέφερε ότι ζήτησε πλήρη εικόνα για τον αριθμό των καταναλωτών που εξυπηρετεί η ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου πάνω σε αυτούς να χαράξει τη νέα πολιτική της, η οποία θα περάσει και μέσα από την αλλαγή του Καταστατικού λειτουργίας της επιχείρησης.

Μέσα από την «ακτινογραφία» των πελατών της ΔΕΥΑΜΒ, θα διαπιστωθεί πόσοι είναι οι καταναλωτές - οικογένειες, επιχειρήσεις, εργοστάσια και πάνω σε αυτά τα στοιχεία θα επιδιωχθεί αλλαγή της πολιτικής. «Είναι προφανές ότι μετά από τόσα χρόνια, το καταστατικό χρειάζεται ανανέωση», παρατήρησε και ζήτησε και από τον εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης να συμμετέχει ενεργά καταθέτοντας προτάσεις.

 

Περιορισμό εργολαβιών

Ο Δήμαρχος Βόλου, μίλησε ακόμη για αλλαγή της πολιτικής στον τομέα της ανάθεσης εργασιών σε εργολάβους.

Αφορμή αποτέλεσε θέμα της ημερήσιας διάταξης για την παράταση έργου ύψους 250.000 ευρώ, που αφορά στην ανάθεση σε εργολάβο της κατασκευής των νέων συνδέσεων, χωρίς όμως να υπάρχουν στοιχεία για τον αριθμό των αιτημάτων για νέες παροχές και το κόστος κάθε μιας, όπως παρατήρησε η Πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυ Καπούλα. Ο κ. Μπέος αντιπρότεινε την αξιοποίηση εργολάβων που θα παρέχουν υπηρεσίες υπό την επίβλεψη της ΔΕΥΑΜΒ. «Ετσι και το κόστος θα είναι μικρότερο και θα σταματήσουν οι εργολαβίες του κ… Θα κάνουμε χρηστή διοίκηση με αξιοποίηση του δυναμικού της πόλης», σημείωσε.

Προηγουμένως και με αφορμή τη διενέργεια δημοπρασίας για τον εργαστηριακό έλεγχο της ποιότητας του πόσιμου νερού στις δημοτικές ενότητες προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, ζήτησε να είναι το τελευταίο κονδύλι που φεύγει εκτός ΔΕΥΑΜΒ και να εκσυγχρονιστεί το εργαστήριο της επιχείρησης προκειμένου να μετρά όλες τις παραμέτρους του νερού.

Ακόμη και για τις προμήθειες ανέφερε ότι θα εξετάσει αν αυτές μπορούν να γίνονται συνολικά από το Δήμο Βόλου, προκειμένου να επιτυγχάνονται καλύτερες τιμές.

 

Κλητεύσεις

Στη χθεσινή συνεδρίαση έγινε γνωστό ότι ο φάκελος της ΕΡΓΗΛ βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο.

«Μέχρι την Παρασκευή, ο φάκελος θα βρίσκεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Να περιμένετε πολλές κλήσεις για απολογία πολιτικών και υπηρεσιακών στελεχών. Η ΔΕΥΑΜΒ θα διεκδικήσει και θα παλέψει για το σκάνδαλο αυτό και την αδικία που έγινε σε βάρος των Βολιωτών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέος.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Βόλου ζητά να εξεταστεί από μηδενική βάση ο φάκελος της ΕΡΓΗΛ, καθώς όπως υποστηρίζει ο κ. Μπέος, έγιναν εγκληματικά λάθη και παραλείψεις κατά την εξέταση της υπόθεσης, με αποτέλεσμα να παραπλανηθεί το ανώτατο δικαστήριο.

Με πρόταση μάλιστα του ίδιου, αποσύρθηκε θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορά στη ανάθεση σε υποψήφιο της μελέτης αποχέτευσης ακαθάρτων του παραλιακού μετώπου Βόλου - επέκτασης των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων. Ο πρώτος υποψήφιος δεν φρόντισε να προσκομίσει επικαιροποιημένα δικαιολογητικά και η εισήγηση ήταν να ανατεθεί στον επόμενο υποψήφιο. «Ψάξτε ποιος είναι ο δεύτερος. Είναι η εταιρεία που τάχθηκε υπέρ της ΕΡΓΗΛ. Θα τα κόψουμε αυτά. Η εταιρεία θα γίνει βιώσιμη είτε κάποιοι θέλουν είτε όχι», συμπλήρωσε ο κ. Μπέος.

 

Σχετικά άρθρα:

«Δεν χειρίστηκα την υπόθεση ΕΡΓΗΛ»

Ξήλωσε δύο στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ ο Αχ. Μπέος

Συνεχίστηκε η αντιπαράθεση για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ

Εχθρική προς την πόλη συμπεριφορά ~ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Π. ΣΚΟΤΙΝΙΩΤΗ

Αρωγός στο δήμο Βόλου το ΤΕΕ για την ΕΡΓΗΛ

Περιμένουν το βούλευμα για την ΕΡΓΗΛ

Κρίσιμη μάχη για τη ΔΕΥΑΜΒ

Με τη ΔΕΥΑΜΒ ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Νέα αγωγή ΕΡΓΗΛ κατά ΔΕΥΑΜΒ ~ 1,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΡΕΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΒΟΛΟΥ

Τώρα ξεκινά η «μάχη» για την ΕΡΓΗΛ ~ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ

Αθώοι όλοι στη ΔΕΥΑΜΒ ~ ΜΕ ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ

Δέσμευσε τους λογαριασμούς της ΕΑΣ Πηλίου-Β. Σποράδων

Μυστικότητα για την ΕΡΓΗΛ

Πλήρη ενημέρωση για την υπόθεση ΕΡΓΗΛ ζητά η παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας»

Ανοιξαν οι ασκοί του Αιόλου ~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΒΛΕΨΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΜΒ

Επιστροφή 5 εκ. ευρώ θα διεκδικήσει από την ΕΡΓΗΛ η ΔΕΥΑΜΒ

«Θα κερδίσουμε τη μάχη με την ΕΡΓΗΛ»

Επιβεβαιώθηκαν οι αποκλίσεις της ΕΡΓΗΛ

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η ΔΕΥΑΜΒ

Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου

Συνεχίζεται το σήριαλ της ΕΡΓΗΛ…

Ξανά στο προσκήνιο η ΕΡΓΗΛ

Συνέχεια στο σήριαλ ΔΕΥΑΜΒ - ΕΡΓΗΛ

Κριτική στη ΔΕΥΑΜΒ για ΕΡΓΗΛ

Αποκλίσεις στο έργο της ΕΡΓΗΛ

Αγώνας μέχρις εσχάτων με την ΕΡΓΗΛ

Ολα στο φως για την ΕΡΓΗΛ …

Μπρα ντε φερ με την ΕΡΓΗΛ

Θα έχουμε εκπλήξεις με την ΕΡΓΗΛ …

Ξηλώνουν τα έργα αποχέτευσης

Άγρια «κόντρα» Σκοτινιώτη - Μακρή

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
3
=