Στα βήματα της παράδοσης

Τελευταία ενημέρωση: 2014-08-23, 14:50:57
Στα βήματα της παράδοσης

Πολιτιστικό θεσμό αποτελεί η ετήσια συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 23 Αυγούστου στις 9.30 μμ στον Πολυχώρο Ράχη του Αγίου Γεωργίου, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος», προσκαλώντας τους φίλους της παράδοσης και του χορού να παραστούν.

Η εν λόγω συνάντηση έχει βαθιά παράδοση συνέχειας μέσα στο χρόνο, καθώς πραγματοποιείται ανελλιπώς επί 30 συνεχόμενα χρόνια από τους ιθύνοντες της εκδήλωσης.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαρεφείου Αριδαίας «Κώστας Γαρέφης», η Χορευτική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Πινακάτες», η Χορευτική Ομάδα Γυναικών Ανηλίου - Αγίου Δημητρίου - Μουρεσίου και η Χορευτική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος».

Η συγκεκριμένη διοργάνωση και όσες προηγήθηκαν, εντάσσονται στο πλαίσιο των εν γένει πολιτιστικών δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών που αναπτύσσει ο ίδιος Σύλλογος. Οι προσπάθειες που αναπτύσσονται, αποσκοπούν, μεταξύ άλλων, στον εξωραϊσμό του Αγίου Γεωργίου και των οικισμών του και στην προβολή τους ως τουριστικών και άξιων επισκέψεως χώρων με ενημερωτικά βιβλία, δημοσιεύματα στον τύπο, διαφημιστικά έντυπα κλπ. Στην ανάπτυξη φιλανθρωπικής δραστηριότητας μεταξύ των μελών προς ενίσχυση και Βοήθεια των φτωχών και αναξιοπαθούντων κατοίκων του χωριού.

Στην ψυχαγωγία των μελών του σωματείου και των κατοίκων του Δημοτικού μας Διαμερίσματος με την οργάνωση εκδρομών, χοροεσπερίδων και άλλων πολιτιστικών και γιορταστικών εκδηλώσεων, καθώς και με την αναβίωση παλιών τοπικών εθίμων και λαογραφικών δρώμενων. στην παραπάνω συνάντηση. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
3
=