Κατάρ: Συστάσεις προς τους τουρίστες για πιο «σεμνό» ντύσιμο

Τελευταία ενημέρωση: 2014-05-27, 19:01:24
Κατάρ: Συστάσεις προς τους τουρίστες για πιο «σεμνό» ντύσιμο

Καμπάνια μέσω των κοινωνικών δικτύων λανσάρει τις τελευταίες ημέρες το Κατάρ προτρέποντας τους τουρίστες να ντύνονται σεμνά δημοσίως και να σέβονται τις ισλαμικές αξίες της χώρας.

Στα ηλεκτρονικά φυλλάδια με τίτλο «Δείξε τον σεβασμό σου» που διανέμονται μέσω Twitter και Facebook, περιλαμβάνονται και διαγράμματα για το τι είναι αποδεκτό και τι όχι στον ενδυματολογικό κώδικα των επισκεπτών. Ανάμεσα στα απαγορευτικά ενδύματα περιλαμβάνονται τα κοντά φορέματα, τα αμάνικα ρούχα και τα μπλουζάκια που αφήνουν ακάλυπτο τον αφαλό για τις γυναίκες ενώ για τους άνδρες απαγορευτικά κρίνονται τα σορτσάκια καθώς και οι μπλούζες που αποκαλύπτουν το στέρνο.

«Αν είσαι στο Κατάρ, είσαι ένας από εμάς», λέει το φυλλάδιο, προσθέτοντας: «Βοήθησέ μας να διατηρήσουμε την κουλτούρα και τις αξίες του Κατάρ, σε παρακαλούμε να ντύνεσαι σεμνά δημοσίως». Αντίθετα, συμβουλεύει τους τουρίστες να κυκλοφορούν με καλυμμένα το σώμα τους από τους ώμους μέχρι το γόνατο.

Το Κατάρ, το οποίο πρόκειται να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου το 2022, έχει πληθυσμό πάνω από 2 εκατομμύρια κατοίκους ενώ η κύρια πηγή για τη νομοθεσία της είναι η ισλαμική Σαρία.

ethnos.gr

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
4
=