Το «πρόβλημα» δίνει λύση

Τελευταία ενημέρωση: 2014-06-28, 11:19:13
Το «πρόβλημα» δίνει λύση

Μια ανάσα από τη συμφωνία για την αλλαγή στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου

Το πρόβλημα που προκύπτει στη Λάρισα φέρνει τελικά στο Βόλο τον Βαγγέλη Πλεξίδα για να αποτελέσει τη διοικητική λύση στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Bόλου...

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Βαγγέλης Πλεξίδας που έδειξε εδώ και μια εβδομάδα το ενδιαφέρον του για τη σιγουριά του Βόλου από την «προβληματική» Λάρισα και είχε μάλιστα βρεθεί στην πόλη έχοντας αρχικά μια διερευνητική συνάντηση χθες παρουσία και των δικηγόρων του, προχώρησε σε πιο ουσιώδη πράγματα και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΑΣ Ολυμπιακός Νίκο Τσεκούρα αλλά και τον μέχρι πριν λίγες μέρες και επί 16 μήνες πρόεδρο της ΠΑΕ Δημήτρη Καραγιάννη.

Τα προβλήματα στη Λάρισα, που ίσως ακόμη και να μην μπορέσει να αγωνιστεί στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Football League, ήταν αυτά που ανάγκασαν τον Πλεξίδα να μην μπορεί να συνεχίζει να επενδύει σε μία ομάδα που δεν μπορεί να συμμετέχει σε επαγγελματικό επίπεδο και αυτό που τον φέρνει στο Βόλο και τον Ολυμπιακό Βόλου.

Ο Τρικαλινός επιχειρηματίας ολοκληρώνει τις διαπραγματεύσεις για την παραχώρηση των μετοχών της ομάδας και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο νέος μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου.

Ολα αυτά βεβαίως χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση τη στιγμή μάλιστα που ο κόσμος θέλει να ενημερωθεί για τις εξελίξεις... Πάντως στη Λάρισα ένα νέο αναπάντεχο πρόβλημα προέκυψε με τον λογαριασμό που ανοίχθηκε για τη διάθεση των μετοχών της υπό σύσταση της νέας ΠΑΕ ΑΕΛ που βοήθησε στην άφιξη Πλεξίδα στο Βόλο.

Ετσι αν και χθες αργά το βράδυ προέκυπτε να έχουν δώσει τα χέρια ο Βαγγέλης Πλεξίδας και ο Δημήτρης Καραγιάννης και να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ολυμπιακού Βόλου σήμερα η το αργότερο τη Δευτέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις.

Ο Τρικαλινός επιχειρηματίας Βαγγέλης Πλεξίδας κέρδισε φέτος πρωτάθλημα και κύπελλο με την ΑΕΛ στη Γ’ Εθνική ενώ έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με το ποδόσφαιρο και στην ομάδα των Τρικάλων όπου μετά από 3,5 χρόνια παρουσίας, αποχώρησε.

Μάλιστα με την ομάδα των Τρικάλων αντί να παίζει στα τότε play off της Football League το καλοκαίρι του 2011 την είδε να υποβιβάζεται στη Δ’ Εθνική, καθώς δεν πήρε άδεια συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η θεσσαλική ομάδα ήταν κατηγορούμενη για κατάθεση πλαστής εγγυητικής επιστολής. Ο ίδιος είχε δηλώσει τότε ότι έκανε για την ομάδα ότι μπορούσε, αλλά λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν κατάφερε να συνεχίσει.

Ο Βαγγέλης Πλεξίδας είναι ιδιοκτήτης της γαλακτοβιομηχανίας LAFarm A.E. (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΕΤΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ) που ιδρύθηκε το 1960 από τον Αθανάσιο Πλεξίδα, στο χωριό Παραπόταμος Τρικάλων. Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις της La Farm A.E. βρίσκονται σε ιδιόκτητο οικόπεδο 100.000 τ.μ. και καταλαμβάνουν έκταση 27.000 τ.μ. στο 6ο χλμ Τρικάλων - Πύλης. Περιλαμβάνουν υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό για την παραγωγή ΦΕΤΑΣ με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Η La Farm A.E. (πρώην ΒΙΟΓΑΛ ) απασχολεί από 100 άτομα ως επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό. (το 2010, ο ΕΦΕΤ επέβαλε στη ΒΙΟΓΑΛ το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ σε επιχείρηση τροφίμων, ύψους 510.000 ευρώ). Αρχικά, λειτούργησε ως τυροκομική επιχείρηση οικογενειακού τύπου, αλλα στη συνέχεια άρχισε να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο και ο Πλεξίδας εξάγει τυρί σε όλο τον κόσμο, κάνει τζίρους δεκάδων εκατομμυρίων ...

Ο κ. Πλεξίδας έχει δύο κόρες, τη Νάνσι και την Ελενα και στόχος του είναι ένας να φτάσει με ομάδα στη Super League.

Μάλιστα λέγεται ότι έχει κάνει ο ίδιος μεταγραφές παικτών που θα αγωνιστούν σε όποια ομάδα και αν αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο!

Πάντως στον Ολυμπιακό Βόλου αρκετοί παίκτες έλυσαν τα συμβόλαιά τους και τη νέα αγωνιστική περίοδο δεν θα αγωνίζονται με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου οι Γκίτκος, Σταυράκης, Κατσιαρός, Κωστούλας, Κατσίκης, Πινδώνης, Μελίσσης, Γεωργίου, Ιωάννου, Γκούρμα, Καρίλ, Καπετάνος και αβέβαιο είναι τι θα γίνει με Μπρέσκα και Αρβανίτη που κι αυτοί ίσως αποχωρήσουν.....

 

Σχόλια
ΑΡΓΩ
καλά, άλλο ένα θεματικό παρκο που θα εγκαταληφθεί σύντομα....και θα ρημάξει όπως πρίν το πάρκο του Πεδιου του Αρεως!!
φλωρικα τσιρογιάννη - 2014-02-14 08:31:59
Αποστολή σχολίου
5
+
1
=