Ξένοι επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο στο Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2014-06-19, 09:52:18
Ξένοι επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο στο Βόλο

Συμμετέχουν στο 1ο Διεθνές Διεπιστημονικό Μουσικολογικό Συνέδριο

Εξήντα πέντε επιστήμονες από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, το Λίβανο και τις Η.Π.Α, θα βρεθούν στο Βόλο, στο διάστημα από 29 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου, προκειμένου να συμμετάσχουν στο 1ο Διεθνές Διεπιστημονικό Μουσικολογικό Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα.

Ο Τομέας Ψαλτικής Τέχνης και Μουσικολογίας της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου οργανώνει το 1ο Διεθνές Διεπιστημονικό Μουσικολογικό Συνέδριο του, φιλοδοξώντας καταρχήν να αναδείξει την αυτοτέλεια της Ψαλτικής της Βυζαντινής Παράδοσης, εν συνεχεία να καταγράψει και να προβάλει τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί ως σήμερα για την επιστημονική μελέτη της και, σε επόμενο πλάνο, να ενθαρρύνει διεπιστημονικές και διαθεματικές συνεργασίες, προκειμένου να δημιουργηθούν νέα εργαλεία μελέτης και έρευνας της Ψαλτικής.

Ο τίτλος του συνεδρίου είναι «Η Ψαλτική Τέχνη ως Αυτόνομη Επιστήμη» και συμμετέχουν, όπως προαναφέρθηκε, επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το λεπτομερές πρόγραμμα των ομιλιών έχει ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Τομέα Ψαλτικής Τέχνης και Μουσικολογίας, στην διεύθυνση www.tomeaspsaltikis.gr .

Για περαιτέρω πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Γραμματεία της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, στο τηλέφωνο 2421093553.

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
7
=