Πρώτευσαν μαθητές του Βόλου ~ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΦΥΣΙΚΗΣ

Τελευταία ενημέρωση: 2014-06-18, 15:30:29
Πρώτευσαν μαθητές του Βόλου ~ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΦΥΣΙΚΗΣ

Συνολικά οκτώ παιδιά και έφηβοι διακρίθηκαν με τα γραπτά τους

Οκτώ μαθητές από το Βόλο είναι μεταξύ των πρωτευσάντων στους πανελλαδικούς διαγωνισμούς Φυσικής 2014. Δύο μαθητές Λυκείου, τέσσερις μαθητές Γυμνασίου και δύο μαθητές Δημοτικού από σχολεία του Βόλου περιλαμβάνονται στις λίστες των αποτελεσμάτων με τους μαθητές που διακρίθηκαν από όλη την Ελλάδα.

Μεταξύ τους, οι μαθητές της Β’ τάξης Λυκείου Αναστάσιος Τογκουσίδης, μαθητής του 6ου ΓΕΛ Βόλου και ο Αντώνιος Νταϊλιάνης, μαθητής του 8ου ΓΕΛ Βόλου.

Μάλιστα ο μαθητής του 6ου ΓΕΛ Βόλου Αναστάσιος Τογκουσίδης, βραβεύεται για δεύτερη συνεχή χρονιά καθώς πέρσι είχε διακριθεί σε διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας.

«Ηθελα πάρα πολύ  και φέτος να συμμετέχω σε έναν διαγωνισμό και να διακριθώ καθώς μου αρέσουν οι θετικές επιστήμες ωστόσο ακόμη δεν έχω αποφασίσει τι θέλω να σπουδάσω», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο μαθητής της Β’ τάξης Λυκείου κ. Αναστάσιος Τογκουσίδης.

Σχολιάζοντας τα θέματα του πανελλαδικού διαγωνισμού ο Αναστάσιος Τογκουσίδης, ανέφερε ότι ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά και πολλά από αυτά ήταν επιπέδου Πανεπιστημίου.

Από την πλευρά του ο Αντώνιος Νταϊλιάνης, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «τα θέματα ήταν πολύ υψηλού επιπέδου και απαιτούσαν αρκετή σκέψη για τη λύση τους». Ακόμη τόνισε ότι «όσον αφορά τη φυσική είναι πολύ σημαντική για τον ίδιο και αποτελεί την επιστήμη με την οποία επιθυμεί να ασχοληθεί στο μέλλον».

 

Και άλλες πρωτιές

Από τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά Σχολεία του Βόλου πρώτευσαν οι:

 

Α’ Γυμνασίου

Μουστρούφης Δημήτρης Ιδιωτικό Γυμνάσιο Βόλου «Προμηθέας», Σαραντωνίδης Σταύρος Ιδιωτικό Γυμνάσιο Βόλου «Προμηθέας», Τσιούκας Χριστόφορος Ιδιωτικό Γυμνάσιο «Προμηθέας».

 

Β’ Γυμνασίου

Χασιώτης Ιωάννης 5ο Γυμνάσιο Βόλου

 

Στ’ Δημοτικού

Παπαθεολόγου Μερόπη 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Παντόπουλος Εμμανουήλ Δημοτικό Σχολείου Αγίου Ιωσήφ Βόλου

 

Με την ανακοίνωση των ονομάτων των πρωτευσάντων μαθητών του Λυκείου ολοκληρώθηκε ο 24ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου 2014, του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής Γυμνασίου 2014 και του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής Δημοτικού 2014.

Στο διαδικτυακό τόπο http://micro-kosmos.uoa.gr ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 101 πρωτευσάντων της Α’ Λυκείου και των 79 πρωτευσάντων της Β’ Λυκείου, καθώς και των 42 πρωτευσάντων της α’ φάσης της Γ’ Λυκείου και των 10 πρωτευσάντων της β’ φάσης της Γ’ Λυκείου.

Ακόμη ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 201 πρωτευσάντων της A’ Γυμνασίου, των 115 πρωτευσάντων της Β’ Γυμνασίου και των 103 πρωτευσάντων της Γ’ Γυμνασίου, καθώς και τα ονόματα των 300 πρωτευσάντων της Ε’ τάξης και των 300 πρωτευσάντων της Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου.

Η διοργάνωση των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Φυσικής για μαθητές Λυκείου, Γυμνασίου και των δύο τελευταίων τάξεων Δημοτικού διενεργούνται κάθε χρόνο από την Ενωση Ελλήνων Φυσικών και την Επιστημονική Ευθύνη του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

 

Ο μαθητής της Β’ Τάξης του 8ου ΓΕΛ Βόλου Αντώνιος Νταϊλιάνης  

 

Ο μαθητής της Β’ Τάξης του 6ου ΓΕΛ Βόλου Αναστάσιος Τογκουσίδης

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
6
=