Σύστημα ασφάλειας στο λιμάνι του Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2014-06-14, 16:45:12
Σύστημα ασφάλειας στο λιμάνι του Βόλου

Δημοπρατείται το έργο, μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Δημοπρατείται μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού η αναβάθμιση του λιμανιού του Βόλου, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας, την ασφάλεια των πλοίων, την εξυπηρέτηση των τουριστών, αλλά και την καλύτερη διακίνηση των εμπορευμάτων. Συγκεκριμένα πρόκειται για το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Εγκατάσταση και λειτουργία Ολοκληρωμένου Συστήματος Ασφάλειας Λιμένος Βόλου σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Κώδικα ISPS», προϋπολογισμού 1.195.191 ευρώ.

Οπως ανέφερε ο Κώστας Αγοραστός: «Πρόκειται για ένα καθοριστικής σημασίας έργο για το λιμάνι του Βόλου, που το καθιστά ασφαλές, ελκυστικό, ανταγωνιστικό, ποιοτικό και φιλικό στους επισκέπτες, τους εργαζομένους και την τοπική κοινωνία. Η υλοποίηση του έργου δημιουργεί φυσικές και ηλεκτρονικές συνθήκες ασφαλείας για το λιμάνι του Βόλου, όπως ορίζονται από τους διεθνείς κανόνες ασφάλειας. Η αναβάθμιση της ασφάλειας των λιμενικών υποδομών αποτελεί κρίσιμο στοιχείο λειτουργίας του λιμένα Βόλου για την προστασία των εργαζομένων, της πόλης του Βόλου και των επωφελούμενων από αυτό, αλλά και γενικότερα της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Πλέον προχωρά η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, που είναι ο κύριος, δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Με το έργο υλοποιείται το Σχέδιο Ασφάλειας της Λιμενικής Εγκατάστασης του Λιμένος Βόλου με στόχο τη βελτίωση της παρεχόμενης ασφάλειας, βάσει του Κώδικα ISPS. Κριτήριο σχεδιασμού είναι η δημιουργία Κέντρου Ασφάλειας εντός του λιμένα όπου θα συγκεντρώνονται σε πραγματικό χρόνο, μέσω εξειδικευμένου τεχνολογικού εξοπλισμού, το σύνολο των πληροφοριών ασφάλειας.

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
2
=