Ερωτηματικά για την ακτινοβολία

Τελευταία ενημέρωση: 2013-12-17, 14:40:20
Ερωτηματικά για την ακτινοβολία

Ερωτηματικά προκύπτουν γύρω από τα επίπεδα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπουν στο κέντρο του Βόλου, εγκατεστημένες κεραίες εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Οι πίνακες μετρήσεων της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που παρουσίασε ο Δήμος Βόλου μετά από συνεργασία με το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Κάππα, βάσει των οποίων τα επίπεδα ακτινοβολίας στην πόλη είναι εντός των επιτρεπόμενων ορίων, δεν συμπίπτουν με τη φασματική ανάλυση των ίδιων μετρήσεων, που έγιναν στα τέλη Σεπτεμβρίου σε τέσσερα κεντρικά σημεία της πόλης.

Το παραπάνω, αναφέρει σε έγγραφό του ο ηλεκτρολόγος μηχανολόγος μηχανικός, Πάνος Αδάμος. Στην έκθεσή του προς τη Διεύθυνση Πολεοδομίας, ο κ. Αδάμος επισημαίνει: «η έρευνα καταγραφής των επιπέδων της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας για την πόλη του Βόλου, όπως προκύπτει από απλή ανάγνωση των στοιχείων από το τεύχος απόδοσης των μετρήσεων με τις αντίστοιχες θέσεις τους, είναι προφανές ότι  δεν ταυτοποιούνται μεταξύ πινάκων και διαγραμμάτων, καθ’ όσον αποκλίνουν εκτός αποδεκτών ορίων και ως εκ τούτου καθίστανται αναντίστοιχα, πόσο μάλλον δε αφού αντιβαίνουν στην αρχή λειτουργίας των μηχανημάτων και στη δεοντολογία των μετρήσεων (καταγραφικά ψηφιακά όργανα NARDA ενιαίας καταγραφής με ελάχιστη απόκλιση σφάλματος)».

Σημειώνεται ότι τη γνωμάτευση του κ. Αδάμου, η Διεύθυνση Πολεοδομίας, έχει στη διάθεσή της εδώ και 14 ημέρες, από τις 3 Δεκεμβρίου.

 

 

 

Σχόλια
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ?
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΡΑΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ???
KΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΓΚΟΣ - 2013-12-18 08:09:19
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ - ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ -
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ - ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ - ΚΑΝΟΝΙΚΑ........ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ.
ΑΛΕΚΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ - 2013-12-17 16:32:27
Αποστολή σχολίου
6
+
4
=