ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Μην το βάλεις ποτέ κάτω

μην-το-βάλεις-ποτέ-κάτω-938994

Της Κικής Γιαμουρίδου, αρθρογράφου – κειμενογράφου λογοτεχνικών κειμένων, αν/προέδρου της φιλανθρωπικής δράσης «Θαύμα»

Η ζωή έχει ανηφόρες, έχει και αναποδιές, μα έξι φορές θα πέσεις κι επτά θα σηκωθείς. Κανένα συμβάν δεν θα πρέπει να σε συνθλίβει άνθρωπε. Έχεις πολλά κλειδιά στα χέρια σου. Χρησιμοποίησε τα μέχρι και το τελευταίο.

Εκεί όρθιος και χωρίς δεκανίκια θα πρέπει να το παλεύεις. Θα σε απογοητεύσουν φίλοι, άνθρωποι δικοί σου…ίσως και πολύ δικοί σου. Πονάει, μα όλα πονάνε.

Θα χάσεις ευκαιρίες, δουλειά μα αυτή είναι η ζωή. Θα ερωτευτείς και θα πληγωθείς μα δεν γίνεται αλλιώς. Χρειάζεται και το αλατοπίπερο.

Θα ακούσεις λόγια πολλά και κακόβουλα σχόλια, μα για καλό σου. Δες το θετικά. Θα παίρνεις το μάθημα σου και θα ωριμάζεις. Θα κάνεις και λάθη. Θα σπάσεις τα μούτρα σου και μια και δυό και τρεις. Ε και; Κανένας δεν γεννήθηκε μαθημένος και κανείς δεν είναι άτρωτος.

Το θέμα είναι πάνω από όλα να έχουμε την πολύτιμη υγεία μας και να προσέχουμε τον εαυτό μας. Κανένας και τίποτα να μην σταθεί

εμπόδιο σ’ αυτό. Καθημερινά μαζί με την τροφή, θα πρέπει να τον ταΐζουμε και να τον ποτίζουμε με αυτοπεποίθηση, θάρρος, κουράγιο και δύναμη.

Χίλια να μας πει ο καθένας, εάν εμείς δεν αποφασίσουμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας… το χάσαμε το παιγνίδι.

Ο στίβος της ζωής, απαιτεί τα παραπάνω και δεν επιδέχεται εκπτώσεις. Το κεφάλι πάντα ψηλά και με αγωνιστική διάθεση συνεχίζουμε.

Τα πολλά εμπόδια τα υπερπηδάμε και αν χρειαστεί, μαζεύουμε τα κομμάτια μας και ξαναγεννιόμαστε από τις στάχτες μας.

Γιατί μπορούμε! Διότι πολλές φορές, επιβάλλεται να γίνουμε «καινούργιοι».

Κάποιος λόγος υπάρχει για οτιδήποτε συμβαίνει. Ορθάνοιχτα τα μάτια και με καρδιά λιονταριού ορμάμε σ’ αυτό το θηρίο που λέγεται ζωή!

Από μόνη της η λέξη ενεργοποιεί λειτουργίες, γεννά ελπίδα και σκορπά φως. Είναι μια μοναδική ευκαιρία. Είναι η πρόκληση της ίδιας μας της φύσης!

Ανθρωπε μην το βάλεις ποτέ «κάτω». Γεννήθηκες μόνο για να είσαι όρθιος. Ό, τι σέρνεται χαρακτηρίζεται διαφορετικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου