ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

παγκόσμια-ημέρα-περιβάλλοντος-838067

Του Βασίλη Χαλαστάρα, Γεν. Γραμματέα στην Ενωση Προσωπικού Βιομηχανίας Τσιμέντων Βόλου

Εδώ και 44 χρόνια έχει καθιερωθεί η 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Ίσως τότε να μην είχε συνειδητοποιηθεί ότι μετά από τόσα χρόνια η προστασία του πλανήτη μας θα γινόταν το υπ’ αριθμών ένα ζήτημα της παγκόσμιας κοινότητας. Σήμερα, είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε την κατάσταση του περιβάλλοντος σε τοπικό, εθνικό αλλά και πλανητικό επίπεδο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί προσωπική πρόσκληση αλλά και πρόκληση για κάθε ένα από εμάς για να συμβάλουμε στην προστασία του πλανήτη μας.

Ισως λόγω της ημέρας, πρέπει όλοι μας να παροτρύνουμε τον εαυτό μας αλλά και τους γύρω να δραστηριοποιηθούμε και να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά μας απέναντι στον φυσικό μας πλούτο.

Με την υπερθέρμανση του πλανήτη που οδηγεί στη μεταβολή του κλίματος, τη λειψυδρία, τη ρύπανση των υδάτων, την ατμοσφαιρική ρύπανση, την τρυπά του όζοντος, την καταστροφή των δασών και πολλά αλλά ακόμη αποτελούν εφιαλτική πραγματικότητα.

Η προστασία του περιβάλλοντος δεν αποτελεί πλέον ένα στόχο λίγων, αλλά υπαρξιακό θέμα για τον πλανήτη, όταν μάλιστα, κανένας πλέον δεν αμφισβητεί ότι τα μεγάλα περιβαλλοντικά και κλιματολογικά προβλήματα είναι αποτέλεσμα του ανθρωπίνου παράγοντα.

Σήμερα όλα τα ΜΜΕ και οι φορείς μας βομβαρδίζουν με μηνύματα και αναφορές για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Εμείς ποσό έχουμε συνειδητοποιήσει το μεγάλο κίνδυνο που διατρέχουμε και τις επιπτώσεις από την καταστροφή του.

Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος πρέπει ο καθένα μας να αναλογιστεί την καθημερινή μας επίδραση στη Γη, να δραστηριοποιηθεί έτσι ώστε να βελτιωθεί η συμπεριφορά μας απέναντι στο περιβάλλον μας και να συμβάλει στην προστασία του πλανήτη. Ας προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε και να δράσουμε σοβαρά για τη σωτηρία του πλανήτη μας. Μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα στην καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος. Αρκεί να μην ξεχνάμε, ότι ο πλανήτης μας είναι κάτι που έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας και οφείλουμε να τους τον αποδώσουμε αλώβητο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου