ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Τα ροζ φιδάκια της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας

τα-ροζ-φιδάκια-της-περιφερειακής-ενότ-823845

Του Γρηγόρη Ιγγλέση, περιφερειακού συμβούλου Μαγνησίας

Η πανδημία αποτελεί φαινόμενο δύσκολα αντιμετωπίσιμο κυρίως εξαιτίας του ότι ο ιός αποτελεί συνήθως πρωτοεμφανιζόμενη, άγνωστης προέλευσης και επιπτώσεων, νόσο ενώ ο ρυθμός εξάπλωσής του είναι ταχύτατος, το εύρος μετάδοσής του απίστευτο (καλύπτει πλέον ολόκληρο τον πλανήτη), μεταδίδεται με γεωμετρική πρόοδο, είναι δύσκολα ανιχνεύσιμος (αφού μέσο μετάδοσής του αποτελούν ακόμη και ασυμπτωματικοί νοσούντες που, κατά βάση, δεν ακολουθούν με συνέπεια τις απαιτούμενες προφυλάξεις και συνεπώς η ιχνηλάτηση, έστω εκ των υστέρων, των επαφών τους είναι άκρως προβληματική έως αδύνατη) και δεν υφίσταται δυνατότητα τόσο αξιόπιστης θεραπείας όσο και αποτελεσματικού εμβολιασμού.

Αποτελεί αναντίρρητα πρόβλημα δυσεπίλυτο αφού οι σταθερές του σήμερα είναι μεταβλητές του αύριο. Σε συνδυασμό δε με το ότι η ιατρική αποτελεί επιστήμη βασιζόμενη κυρίως στην στατιστική ανάλυση (η στατιστική αποκαλείται και μαθηματικά του «ψεύδους» εξ’ αιτίας του ότι καταλήγει σε συμπεράσματα βασιζόμενη σε δειγματοληπτική ανάλυση η οποία όμως σε πολλές περιπτώσεις μεταβάλλεται) εύκολα συνάγεται το μέγεθος και η δυσκολία εξεύρεση λύσης του προβλήματος. Μέχρις ότου λοιπόν τα στατιστικά δεδομένα αποτελέσουν μαθηματική σταθερά και άρα η όποια λύση προκριθεί, στην κατεύθυνση της θεραπείας και του εμβολίου, θα είναι αληθινά αποτελεσματική, ο μόνος δρόμος αντιμετώπισης της πανδημίας είναι ουσιαστικά μονοσήμαντος και συνίσταται στην επίδειξη αυστηρά συνεπούς με τις κατευθύνσεις των επιστημόνων Ατομικής και Ομαδικής Υπεύθυνης Συμπεριφοράς Προφύλαξης από την Νόσο ΟΛΩΝ των Πολιτών.

Παρά ταύτα, ακόμη και τις δύσκολες αυτές στιγμές για την χώρα αλλά και τον πλανήτη, οι ψεκασμένοι συνωμοσιολόγοι, υποστηρικτές των «νεφελίμ», δήθεν οπαδοί της Δημοκρατίας η οποία προασπίζεται μόνο δικαιώματα αλλά καμία υποχρέωση στην τήρηση των νόμων, έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους. Και δυστυχώς έχουν την, «καλυμμένη», μεν αλλά πασιφανή δε, στήριξη κομματικών σχηματισμών οι οποίοι διέγνωσαν «πεδίον δόξης λαμπρόν» προκειμένου να εξέλθουν απ’ την ανυπαρξία τους και να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη. Δεν προτείνουν τίποτα. Απλά κατηγορούν. Προωθούν ένα κόσμο αγγελικό όπου όλα λύνονται με «ένα νόμο και ένα άρθρο». Φυτεύουν αφειδώς λεφτόδεντρα προσκαλώντας τους πολίτες να είναι έτοιμοι, στο κοντινό(!) μέλλον, να συλλέξουν ευρώπουλα.

Αμφισβητούν τους επιστήμονες (βλ. Τσιόδρας), υπερασπίζονται τα συνωστιζόμενα στις πλατείες «παιδιά» να διασκεδάζουν αφού έτσι ανυπάκουα είναι τα παιδιά όλου του κόσμου (τι κι αν στα δικά μας παιδιά δώσαμε δικαίωμα ψήφου, δλδ πιστοποιητικό ωριμότητας, στα 17!!!!) κι ας γίνονται εν δυνάμει ασθενείς ή φορείς του ιού, είναι γενικώς ενάντιοι σε όλους και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ υπέρ όλων, αμφισβητούν τις προτάσεις των επιστημόνων αλλά συγχρόνως σέβονται τις προτάσεις τους, θέλουν το ΕΣΥ να έχει δυνατότητες μαγικές και προϋπολογισμό του αντίστοιχου της Γερμανίας (παρ’ ότι ο πληθυσμός της είναι δεκαπλάσιος της Ελλάδος) και, τι να πρωτοπεί κανείς…… Όταν δεν βρίζει ο Πολάκης μιλάει με επιστημοσύνη(!) της πλάκας στα αγγλικά ο Τσακαλώτος. Όσο για τον τιτανοτεράστιο Αλέξη, καλύτερα να μασάει παρά να μιλάει. Τα ροζ(;) φιδάκια, αντί να πέσουν σε πρώιμη χειμερία νάρκη, προσπαθούν να ξανατσιμπήσουν. Βοήθειά μας αλλά κυρίως βοήθειά τους. Το 2020 δεν είναι 2012, 2013 και 2015. Αδυνατώ να τους ακολουθήσω. Και δεν θα δημοσίευα τίποτα. Έτσι κι αλλιώς μόνο γέλιο προκαλούν. Ωστόσο, στην περιφέρεια Μαγνησίας, συνέβη κι αυτό. Το συνδικάτο των υπαλλήλων, κατήγγειλε στην επιθεώρηση εργασίας την Αντιπεριφερειάρχη για πλημμελή τήρηση των κανόνων ασφάλειας απ’ τον ιό αλλά και για γενικότερα θέματα ασφαλείας του προσωπικού.

Και παρά την συνάντησή τους κατά καιρούς με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνη, αλλά και με τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακό σύμβουλο της παράταξής της (λόγω απουσίας της κ. Κολυνδρίνη στην Λάρισα) προκειμένου να διευκρινισθούν οι όποιες ενδεχόμενες παραλήψεις και βελτιωθούν περαιτέρω οι συνθήκες λειτουργίας της περιφέρειας, προέβησαν σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας. Καταγγέλλοντας ουσιαστικά ΤΙΠΟΤΑ αλλά προβάλλοντας ένα φανταστικό κόσμο που υφίσταται στον αρρωστημένο εγκέφαλό τους και μόνο.

Ένα κόσμο με άπειρα μέσα, άπειρους πόρους, άπειρες δυνατότητες και φυσικά… ελάχιστη δουλειά. Μέχρι που επικαλέσθηκαν και την παλαιότητα του οχήματος που χρησιμοποιώ και εγώ ως υπεύθυνος λειτουργίας του χιονοδρομικού χαρακτηρίζοντάς το ως επικίνδυνο(!!!). Δηλαδή οτιδήποτε παλαιό αλλά παρά ταύτα καλοσυντηρημένο είναι κατά την άποψή τους επικίνδυνο!!!! Τι να πει κανείς. Αλλά αν έχεις συνηθίσει στα όνειρά σου να μετακινείσαι μόνο με hummer…

Ως Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων από τον περασμένο Μάρτιο που άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία και στη χώρα μας προχωρήσαμε σε μια σειρά ενεργειών και μέτρων και ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Χορήγηση στο προσωπικό των Υπηρεσιών της ΠΕΜΣ μασκών και αντισηπτικών
  • 4 απολυμάνσεις προληπτικές και κατασταλτικές στους χώρους των Υπηρεσιών της ΠΕΜΣ
  • Έξτρα καθαρισμός των χώρων των κτιρίων της ΠΕΜΣ από συνεργείο καθαρισμού
  • Τοποθέτηση υποδοχής αντισηπτικών στους διαδρόμους των κτιρίων της ΠΕΜΣ
  • Προμήθεια θερμομέτρων
  • Προμήθεια προστατευτικών διαχωριστικών στις Υπηρεσίες όπου παρατηρείται μεγάλη προσέλευση κοινού
  • 4 Προληπτικές δειγματοληψίες στους υπαλλήλους της ΠΕΜΣ
  • Τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων μεταξύ των υπαλλήλων
  • Εφαρμογή της εξ αποστάσεως εργασίας υπαλλήλων όπου αυτό είναι εφικτό

Τελικά η επιθεώρηση εργασίας ήλθε. Και όπως ήλθε… έφυγε αφού καμία παρατυπία δεν διεπίστωσε. Κάποιοι όμως έβαλαν κομματικά ένσημα. Και θεωρούν πως έβαλαν παρακαταθήκη για το μέλλον τους. Καημένοι. Ευτυχώς ο Θεός της Ελλάδος τους έστειλε στο χρονοντούλαπο. Μάλλον για πάντα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου