ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Πολιτική του παραλόγου

πολιτική-του-παραλόγου-79430

Της Ελενας Αντωνοπούλου

Την πολιτική του παραλόγου παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα με τον χαρτοπόλεμο για τη Novartis, λες και η χώρα έχει λύσει όλα τα οικονομικά της προβλήματα, τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά.

Έκτακτες συνεντεύξεις Τύπου και τώρα μαθαίνουμε ότι οι υπεύθυνοι της εταιρείας ζήτησαν να δουν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Και αυτά προκύπτουν από τα χαρτιά και τα ημερολόγια που ακούμε ότι στέλνονται στην προανακριτική επιτροπή.

Η πολιτική ζωή διάγει μια περίοδο πόλωσης, αντιπαράθεσης και αυτό είναι σε βάρος των συμφερόντων της χώρας.

Αιχμάλωτοι οι Ελληνες στρατιωτικοί, διαπραγματεύσεις για τα Σκόπια, όπλα στο ποδόσφαιρο, τουρκική επιθετικότητα και η NOVARTIS.

Προσωπικές αντιπαραθέσεις και υψηλοί τόνοι με μια χώρα στην οικονομική δίνη, μ’ ένα μνημόνιο σε εξέλιξη που τελειώνει, αλλά κανείς δεν μας λέει πώς θα βρούμε χρήματα να τα καταφέρουμε μόνοι μας, με το 2019 να έρχεται με περικοπές συντάξεων, όπως και το 2020, γιατί ήδη όλα αυτά είναι συμφωνημένα, και οι παθογένειες να συνεχίζονται σαν να μη συμβαίνει τίποτε.

Και μέσα σ’ όλα ο Ντιμιτρόφ να δηλώνει ότι είμαστε παράλογοι σε σχέση με τα Σκόπια, στο ποδόσφαιρο να κυριαρχούν τα ντροπιαστικά για το άθλημα γεγονότα και οι ζαλισμένοι πολίτες να αγωνιούν για μια καθημερινότητα εφιαλτική, που στερεί σε πολλούς τα απαραίτητα ακόμη και για επιβίωση.

Και η κυβέρνηση πρωτίστως να ενδιαφέρεται για την πολιτική της επιβίωση.

Μικροκομματικά παιχνίδια εξουσίας, με ημέτερους από τα παράθυρα δυστυχώς και τα οφέλη της εξουσίας δελεαστικά για κάποιους που τόσα χρόνια τα στερήθηκαν. Το χρήμα πολλοί το μίσησαν, την δόξα όμως… Προτεραιότητες, λοιπόν, και για να μην κινδυνεύσω να παρεξηγηθώ, άπλετο φως σε προσωπικές συμπεριφορές αν έχουν βλάψει το δημόσιο συμφέρον με αποδείξεις και όχι ενδείξεις, και προτεραιότητες που τις καθορίζει η κυβέρνηση και με γνώμονα το συμφέρον της χώρας. Και όταν έχεις έναν παρανοϊκό γείτονα που απειλεί ν’ ανοίξει τις πόρτες να μπουκάρουν στη χώρα μας ορδές προσφύγων, όταν έχει τσεπώσει ήδη από την ΕΕ 3 περίπου δισ. γι’ αυτό τον λόγο, κι όταν απειλεί με τρίτο παγκόσμιο πόλεμο…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου