ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Παράδειγμα προς μίμηση

παράδειγμα-προς-μίμηση-753251

Πρέπει να το πάρουμε απόφαση, ο κορονοϊός δεν πρόκειται τόσο εύκολα να κατανικηθεί. Η πανδημία ήρθε και δεν πρόκειται στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον, να μας εγκαταλείψει, αυτό πρέπει να γίνει βίωμα σε όλους μας. Και λέγοντας όλους, εννοούμε σε ολόκληρο τον πλανήτη ότι «μπόρα ήταν πάει και τελείωσε». Μπορεί οι ιθύνοντες από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι σε κάθε, μα σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας, να προσπαθούν να πείσουν εαυτούς, δεν χρειάζεται περαιτέρω πειθώ, το έχουν ενστερνιστεί, ότι μ’αυτή την αρρώστια δεν πρόκειται εύκολα να ξεμπλέξουμε. Και τώρα έρχεται η στιγμή που πρέπει να πείσουν τον λαό τους ότι αυτή η μάστιγα είναι ακατανίκητη. Ελα όμως που μπορεί σιγά σιγά να κατανοούμε την σοβαρότητα της πανδημίας, αλλά υπήρχαν και οι «αισιόδοξοι» που φορούσαν κατά την διάρκεια της καραντίνας, μάσκες και μετά τις πέταξαν και τόνισαν «πάει και τελείωσε». Μάταια προσπαθούμε ο ένας με τον άλλον να παραδειγματιστούμε ότι ο κορονοϊός, ούτε οι 40 βαθμοί Κελσίου τον σκοτώνουν, ούτε τα πρόχειρα φάρμακα ή εμβόλια για την αντιμετώπιση του, προχωρεί ακάθεκτος και φτάσαμε στο σημείο μηδέν, να μην ξέρεις από πού να προφυλαχτείς, από τους τουρίστες που σχεδόν ενενήντα στους εκατό έρχονται με προοπτική να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στα ακατανίκητα ελληνικά νησιά με τις σμαραγδένιες θάλασσες και τα νόστιμα ελληνικά, παραδοσιακά φαγητά . Και αναφέρω και τονίζω ότι ακολουθούν τις οδηγίες γιατί δεν θέλουν να σπαταλήσουν τις ημέρες άδειας σε καραντίνα γιατί αυτό περιμένει και καιροφυλακτεί ο κορονοϊός.

Ισως καταλήγω κι εγώ η ίδια να γίνομαι κουραστική, επαναλαμβανόμενη, πράγμα που ομολογώ, δεν είναι της ιδιοσυγκρασίας μου. Αλλά ακούγοντας και τις εκτοξευόμενες παρατηρήσεις από σοβαρούς δημοσιογράφους ότι οφείλουμε όλοι με τον αυτοσεβασμό που πρέπει να δείχνουμε κάθε στιγμή, κλείνει η παρένθεση, όσοι διαθέτουμε ικανότητα να μεταφέρουμε τις υποδείξεις των υπευθύνων, οι κ.κ Τσιόδρας και Χαρδαλιάς π.χ να μεταφέρουμε σε άτομα τρίτης ηλικίας ή και σε μικρά παιδιά ότι ακούμε να τηρούμε τις προφυλάξεις, πάντα μάσκα, απαραίτητη γιατί εκτός της χρηματικής ποινής, μπορεί να κολλήσεις και τον κορονοιο, που το πας αυτό, αλίμονο. Και τώρα σιγά σιγά μας πληροφορούν ότι και να γιατρευτείς από την ασθένεια , αφήνει κουσούρια στον οργανισμό, είπαμε δεν ξεμπλέκεις εύκολα. Όσο για τα σχολεία, τα δημοτικά και γυμνάσια αποδεικνύεται περίτρανα πως οι ιθύνοντες έκαναν μια πρόβα τζενεράλε ανοίγοντας δοκιμαστικά τα δημοτικά στο τέλος της χρονιάς. «Μα για δέκα μόνον ημέρες , τι νόημα έχει» υποστήριζαν οι εξυπνάκηδες, η απάντηση ήρθε από μόνη της.

Ακούγοντας τρία παιδάκια του δημοτικού που στην αμμουδιά διασκέδαζαν με τα κουβαδάκια τους, μαζί τους και εγώ με το χαλαρωτικό αυτό θέαμα ,ο πιο μεγάλος της παρέας έλεγε στους μικρότερους «θα φοράμε μάσκα μέσα στην τάξη , μπορεί και στο διάλειμμα και θα πλένουμε συνέχεια τα χέρια μας να όπως κι εδώ στην θάλασσα και τρέχοντας πλατσούρισε το νερό και γκρέμισε το κάστρο»

Τι απολαυστικό θέαμα, να ευφραίνεται η ψυχούλα μας.

Οσο για τ’Αυγουστιάτικα πανηγύρια, η Μεγάλη Χάρη της Παναγίας είναι πάντα κοντά μας, δίπλα μας, με ή χωρίς ζουρνάδες!!!

Μαίρη Παπαδημητρίου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου