ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Βήμα –βήμα προσδιόρισε ο Αλέξης Τσίπρας την ανάκαμψη της Οικονομίας στη ΔΕΘ

βήμα-βήμα-προσδιόρισε-ο-αλέξης-τσίπρ-751232

Του Χρήστου Μαυρομμάτη

Πρόσφατα, στις 21/8/2018, βγήκαμε από τα μνημόνια, των υποχρεωτικών οικονομικών επιταγών των θεσμών της Ευρώπης, τόσο για τα οικονομικά μέτρα που μας επέβαλαν να εφαρμόσουμε, άλλως δεν θα μας έδιναν δάνειο,να μη χρεοκοπήσουμε και να εξοφλήσουμε τις τρέχουσες δαπάνες του κράτους, όσο και για την ελεύθερη πολιτική των Ελληνικών Κυβερνήσεων, που ήθελαν να ωφελήσουν ορισμένες τάξεις πολιτών της κοινωνίας μας, προκειμένου να επιζήσουν, σ’ αυτή την τρομερή λιτότητα.

Ναι, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ, πήρε επάνω του προσωπικά, την υπόθεση αυτή, που δημιούργησε η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, τα προηγούμενα 35 χρόνια και φυσικά δεν περιμέναμε από αυτά τα δύο κόμματα το 2010-2014, να μας βγάλουν από την κρίση. Αυτά τα κόμματα, που μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια και μας χρεοκόπησαν. Γιατί απεδείχθη, ότι σκοπό είχαν πώς θα αποκτήσουν περιουσίες και χρήματα, οι κυβερνώντες και οι οπαδοί τους, με θεμιτά και αθέμιτα μέσα, ενώ το άλλο τρίτο του ελληνικού λαού, να μένει στο έλεος του Θεού. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, ήταν παρά τρίχα να χρεοκοπήσουν τη χώρα μας, ιδίως η Νέα Δημοκρατία με τον Κώστα Καραμανλή το 2004-2009, τον αδιάφορο πρωθυπουργό, για τα οικονομικά της Ελλάδας, που πήρε τη χώρα με χρέος 185 δισ. ευρώ η 100% του ΑΕΠ και το έφθασε δανειζόμενος 285 δισ. ευρώ, αυξάνοντάς το σε 127% του ΑΕΠ, ενώ το επιτρεπόμενο από τη Σύμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μόνο 60% του ΑΕΠ. Αλλά και το ετήσιο έλλειμμα του Προϋπολογισμού, που το πήρε στο 7% του ΑΕΠ και 12 δισ. ευρώ, το ανέβασε σε 36 δισ. ευρώ η 15,6% του ΑΕΠ, το τρίτον του Προϋπολογισμού, ο ανεύθυνος και αδιάφορος πρωθυπουργός της Ν.Δ. Τι άλλο παραπάνω να περιμένεις ύστερα, παρά μόνο τη χρεοκοπία.

Αλλά και οι νέοι πρωθυπουργοί, που εκλέχτηκαν από τα κόμματά τους, ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Παπαδήμος, συνέχισαν την ίδια πολιτική των πελατειακών σχέσεων και τη στήριξη των 100 περίπου επιχειρηματιών της χώρας μας, που κυβερνούσαν την Ελλάδα τόσα χρόνια, με το σύστημα διακυβέρνησης, της διαπλοκής και του κλεψίματος από τους ημετέρους, των οικονομιών του κράτους, μέσω offshore εταιρειών, κρυφών Οργανισμών και επιχειρήσεων. Με τη ΔΕΗ έκλεψαν 102 δισ., το Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντινάν» 85 δισ., το ΚΕΕΛΠΝΟ 92 δισ., σύνολο279 δισ., όσο περίπου και το χρέος της Ελλάδας, όπως απεδείχθη από τις εξεταστικές των Επιτροπών της Βουλής και μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού και της χρεοκοπίας.

Ναι, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και με αποφασισμένους όλους τους υπουργούς της Κυβέρνησής του, πήραν επάνω τους τη χώρα και μας έβγαλαν στις 21/8/2018 από αυτή την κρίση των συμφερόντων, των διαπλοκών και των υπόγειων κλοπών του χρήματος, του πονεμένου Ελληνικού Κράτους, με καθαρή έξοδο, με τα φορολογικά μέτρα, που ψήφισαν όλα τα κόμματα το 2012, πλην του ΚΚΕ και του Κέντρου, όταν απέτυχε η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια. Ετσι, σήμερα αρχίζει η καθαρή ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας και αυτό πρέπει να καταλάβει στα οικονομικά του και στα νοικοκυριά του ο ελληνικός λαός. Γι’ αυτό ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 8 και 9-9-2018, εξήγγειλε σειρά εφικτών μέτρων, αξιοποιώντας τα πλεονάσματα του Προϋπολογισμού, όχι παροχές, αλλά την επαναφορά της χώρας στη δίκαιη ανάπτυξη και κανονικότητα, από τις αχρείαστες περικοπές που έγιναν, αλλά προοδευτικά στα επόμενα χρόνια, για να μην διαταραχθεί ο Προϋπολογισμός του κράτους, αρχίζοντας από το 2019. Είναι ευχάριστες οι εξαγγελίες του, για τον Ελληνικό λαό, οι παρακάτω:

1.- Θα δώσει 13η σύνταξη, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια, στους αναξιοπαθούντες Έλληνες πολίτες, με οικονομικά, όμως, κριτήρια.

2.- Θα επιστρέψει εντός του 2019, τα κρατηθέντα χρήματα σε 800.000 περίπου πολιτών, των ένστολων στρατιωτικών, των δικαστών, των καθηγητών Πανεπιστημίων, των δικηγόρων και των μηχανικών και θα συνεχίσει στα επόμενα χρόνια και άλλων τάξεων μισθωτών.

3.-Θα μειώσει το 2019 κατά 30% τον ΕΝΦΙΑ σε 1.400.000 συμπολίτες μας περίπου, χαμηλότερων εισοδημάτων και θα μειώσει τη δαπάνη από 2,65 δισ. σε 1,8 δισ. ευρώ.

4.-Θα μειώσει τη φορολογία σε 1.000.000 πολίτες σταδιακά, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών από 29% σε 25% στην επόμενη τετραετία. Το 2018 σε 28%, το 2019 σε 27%, το 2020 σε 26% και το 2021 σε 25%.

5.- Θα μειώσει από 1/1/2019 τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 35%, σε πλέον του 1.000.000 πολιτών, με εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ μειώνοντας το συντελεστή σύνταξης από 20% σε 13,3%, που θα ισχύσει αμέσως και σε 600.000 αγρότες, καθώς και σε όσους αμείβονται με «μπλοκάκι»: μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι κλπ, που θα ασφαλίζονται στο μέλλον, με 64,5 ευρώ όλοι.

6.- Θα επιδοτήσει το νοίκι σε 300.000 περίπου νοικοκυριά, από 70 έως 200 ευρώ το μήνα, ιδίως των νέων ζευγαριών, ανάλογα με τα χαμηλά τους εισοδήματά.

7.- Εκτός από τις προσλήψεις το 2018, των 20.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, θα προβεί στην πρόσληψη 3.000 μόνιμων εκπαιδευτικών για την Ειδική Αγωγή, ενώ άμεσα θα προσλάβει άλλους 4.500 εκπαιδευτικούς για την Ειδική Αγωγή, ώστε σε όλη την εκπαίδευση τα σχολεία να λειτουργήσουν με τα βιβλία τους και τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους, για πρώτη μέχρι τώρα χρονιά, σε όλη την Ελλάδα.

8.-Θα επαναφέρει όλες τις θεματικές συμβάσεις, 14 τον αριθμό, ενώ τις πρώτες τέσσερες τις νομιμοποίησε ήδη και σταδιακά αρχίζοντας από το 2019, θα αυξήσει τον κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ, που ήταν πριν.

9.- Θα μειώσει το 2021, το μεγάλο συντελεστή του ΦΠΑ από 24% στο 22% και το μικρό συντελεστή από 14% στο 12%, που αφορά όλο τον πληθυσμό της Ελλάδας.

Και να μην ξεχάσουμε και την ασφάλιση και τη σύνταξη, σε 2,5 εκατομμύρια Έλληνες ανασφάλιστους πολίτες, που πραγματοποίησε, μέσα στα χρόνια των μνημονίων και της λιτότητας, ώστε και αυτοί να έχουν πρόσβαση δωρεάν στα νοσοκομεία, αλλά και το κτηματολόγιο, τους δασικούς χάρτες και την ψηφιοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης, ώστε να βγαίνουμε από την κρίση με καθαρή έξοδο, που βγάζει μάτι και προκαλεί αγανάκτηση στην αντιπολίτευση, που δεν το πίστευε ποτέ, ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα, θα τα κατάφερνε, καλύτερα από αυτούς. Και όπως φαίνεται, δεν πρόκειται να δει εξουσία στα επόμενα χρόνια, ούτε ο κ. Μητσοτάκης και ούτε κανένας άλλος της αντιπολίτευσης . Γι΄ αυτό καταφεύγουν σε «μπούλινγκ» του πρωθυπουργού, από τους ψεύτες των αρχηγών των αντιπολιτευόμενων κομμάτων και των διαπλεκόμενων ΜΜΕ και φύλλων του τύπου, με τα φερέφωνά τους, που δεν βλέπουν, κανένα καλό μέτρο της Κυβέρνησης για το λαό. Προσπαθούν από την αρχή της πρωθυπουργίας του,από το 2015, με την καταστροφολογία, να τον μειώσουν και να τον εξουθενώσουν. Αλλά τα τόσα εκατομμύρια του λαού, που επωφελούνται με την έξοδο από τα μνημόνια και τα εξαγγελθέντα μέτρα, θα δώσουν την απάντηση με την ψήφο τους, στις ερχόμενες εκλογές, που θα γίνουν στην ώρα τους. Ίδωμεν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου