ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Αθλητισμός για όλους χωρίς διακρίσεις

αθλητισμός-για-όλους-χωρίς-διακρίσει-706101

Από τη «Βόλου Κοινωνία» ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Μία ξεχωριστή συνάντηση πραγματοποιήθηκε προχθές με έντονα αποτύπωμα προσφοράς προς την αθλούμενη νεολαία. Κλιμάκιο της «Βόλου κοινωνία» αποτελούμενο από τους Μαρμαρά Γιάννη, Μαστρογιάννη Παντελή, ΜουτσινάΠάρι και Φιλάρετου Νίκο στο πλαίσιο των συναντήσεων της κίνησης με αθλητικούς φορείς,είχε μία εγκάρδια συνάντηση με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου Τσεκούρα Νικόλαο, τον αντιπρόεδρο Χατζή Ιάσονα και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της μεγάλης αυτής οικογένειας.

Οι εκπρόσωποι της ομάδας μίλησαν με μεγάλη υπερηφάνεια για τους 900 νέους που υπηρετούν με ανιδιοτέλεια και αγάπη σε όλα τα αθλήματα του συλλόγου (ποδόσφαιρο, βόλεϊ, μπάσκετ, πάλη κολύμβηση ) καταθέτοντας με πικρία τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν που πολλά εξ αυτώνοφείλονται και στην κακή συνεργασία με τηΔημοτική Αρχή και το Δήμαρχο κ. Μπέο.

Δεν έχουν σταθερό γήπεδο για προπονήσεις και αγώνες ούτε καν το Ε.Α.Κ. που είναι η ιστορική έδρα της ομάδας.

Δεν προχωρεί η υλοποίηση των μελετών για την αναβάθμιση του Ε.Α.Κ. αφενός και αφετέρου τη δημιουργία του αθλητικού κέντρου στην ΆλληΜεριά.

Πληρώνουν μεγάλα ποσά για τη χρήση αθλητικών χώρων οι οποίοι όμως δεν πληρούν τις προδιαγραφές, βρίσκονται σε κακή κατάσταση και δεν τηρείται στοιχειωδώς σε οργάνωση και τάξη σε αυτούς. Ο Βόλος δυστυχώς έχει χάσει το κοινωνικό του πρόσωπο και στον αθλητισμό.

Η κατανομή του 2% του προϋπολογισμού του Δήμου για τη στήριξη του αθλητισμού γίνεται με πλήρη αδιαφάνεια και με στόχο την εξυπηρέτηση των πελατειακών σχέσεων της Δημοτικής Αρχής.

Οι εκπρόσωποι της Β.Κ. αφού περιέγραψαν το αυτοδιοικητικό τους όραμα που στοχεύει στη δημιουργία μιας μεγάλης Προοδευτικής Συμμαχίας, με πυρήνα τις κοινωνικές δυνάμεις για να αλλάξεισελίδα η πόλη, κατέθεσαν τις θέσεις τους για τον αθλητισμό, με έμφαση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τις Ακαδημίες μακριά από ντοπιν, σκοτεινά συμφέροντα και στοιχήματα, που θα διασφαλίζει.

Την στήριξη όλων των αθλημάτων, όπως το κάνει με συνέπεια ο Ολυμπιακός.Την κατανομή του 2% με γνώμονα το κριτήριο της υπηρέτησης των αθλητικών ιδεωδών και αναλόγως με τον αριθμό των αθλημάτων και τον των αθλούμενωννέων.

Την αναβάθμιση των υποδομών για την προσέλκυση της νεολαίας και την εξυπηρέτηση όλων των ηλικιών.

Την ένταξη του επαγγελματικού αθλητισμού στο υπουργείο ανάπτυξης με στόχο να σταματήσουν τα νοσηρά φαινόμενα στη χρηματοδότηση.

Τέλος όλοι συμφώνησαν ότι η επικοινωνία και η συνεργασία των αυτοδιοικητικών Δυνάμεων με τους αθλητικούς φορείς πρέπει να συνεχιστεί ώστε ο μελλοντικός Δήμος να είναι πραγματικά αρωγός του αθλητισμού και του πολιτισμού για το καλό και της τοπικής κοινωνίας και της πόλης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου