ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Χτύπησε το ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ για το μαγευτικό Χιονοδρομικό μας Κέντρο

χτύπησε-το-καμπανακι-για-το-μαγευτικό-585114

Της Αμαλίας Ε. Καπότση, Τεχνικού εκπροσώπου Ομοσπονδίας της Χιονοδρομίας της Ελλάδος, Οικονομολόγος

Βουνό βουνών καμάρι!!!

Την τελευταία Κυριακή όμως είχαμε κάποια τραγική κατάσταση. Τελικά όλοι είχαν άγιο. Τέλος καλό όλα καλά. Η συμπαγής οικογένεια του Ορειβατικού, με αποφασιστικότητα μεγάλη εμπειρία, συνεργασία, θάρρος και αλτρουισμό ανέλαβαν τον απεγκλωβισμό τους.

Οι υπεύθυνοι του Κέντρου, οι εργαζόμενοι στα lifts, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Άλλη μία φορά τα καταφέρατε. Πριν έρθει το σούρουπο. Γρήγορα και άμεσα πριν πέσει το σκοτάδι. Το βράδυ το βουνό αγριεύει και αγριεύει πολύ επικίνδυνα. Ευτυχώς τελειώσατε σχετικά νωρίς.

Τη σκυτάλη τελικά εμείς οι παλιότεροι τη δώσαμε σε πολύ άξια χέρια. Από μικρά παιδιά όλα εκεί πάνω σχεδόν όλοι αθλητές εθνικών ομάδων, έμαθαν άριστα να διαχειρίζονται τα δύσκολα.

Μεσήλικες σήμερα άλλοι επιστήμονες, άλλοι επιχειρηματίες άλλοι επαγγελματίες έφτιαξαν τη δική τους οικογένεια και έχουν δικά τους παιδιά.

Συνεχίζουν όμως και σήμερα να χαίρονται την υπέροχη ζωή που έμαθαν εκεί πάνω στις χιονισμένες πίστες του Πηλίου ασταμάτητα και δυνατά.

Αυτό το ΣΚ και τα επόμενα έχουμε πάλι αγώνες εκεί πάνω όπως έχει ανακοινώσει το καλεντάρι της Ομοσπονδίας.

Αυτό το ΣΚ έχουμε κύπελλο Π1-Π2, Κ1-Κ2. Οι κατηγορίες αυτές είναι οι πιο ευαίσθητες ομάδες της χιονοδρομίας. Παίδες και κορασίδες, 12 και 15 χρονών θα κάνουν εδώ την πρώτη τους εμφάνιση πρωταθλήματος.

Είναι 130 παιδιά από όλη την Ελλάδα. Τα συνοδεύουν οι γονείς τους, οι προπονητές τους και οι αρχηγοί τους.

Πρέπει για άλλη μία φορά να είναι όλα τέλεια. Εξάλλου ο διοργανωτής σύλλογος, ο ΕΟΣ Βόλου, ήταν πάντα και είναι ο πρώτος σύλλογος εν Ελλάδι. Διαθέτει πολυπληθή έμπειρα στελέχη και ένα αθλητικό δυναμικό υπέροχο που ξεχωρίζει για το ήθος και το επίπεδό του.

Το πρώτο πράγμα που μας δίδαξαν στα σεμινάρια της ομοσπονδίας είναι η ασφάλεια των αθλητών μας και το ευ αγωνίζεσθαι. Το βουνό των Κενταύρων είναι χαμηλό και μικρό βουνό. Με πολλά προβλήματα φορτωμένο αλλά και με πολλές χάρες προικισμένο. Έχει δε μία μεγάλη ιστορία που το βαραίνει. Η ομολογουμένως υπέροχες πίστες του το κάνουν αξιοζήλευτο. Έχουν εδώ διεξαχθεί στο παρελθόν και βαλκανικοί αγώνες όπου έτρεξαν και μεγάλοι πρωταθλητές παγκοσμίου φήμης. Ο ΕΟΣ Βόλου εντυπωσίασαν και τότε για άλλη μία φορά με την τέλεια διοργάνωση. Εμείς τα μέλη του Ορειβατικού δεν είμαστε απλά μέλη ενός σωματείου. Είμαστε μία μεγάλη οικογένεια. Δυνατές φιλίες και υπέροχη ζωή μέσα στα χιόνια. Οι αθλητές να βαξάρουν τα σκι τους και να φτιάχνουν τις γωνιές τους για να κρατηθούν στον πάγο. Εμείς οι μεγάλοι μετά από μία εξαντλητική ημέρα προετοιμασίας για τους αγώνες, μαζευόμασταν το βράδυ κοντά στο τζάκι με τραγούδι και κιθάρες και χαλαρώναμε. Έτσι ζήσαμε μία υπέροχη ζωή σε όλα τα χιονισμένα βουνά. Μικροί και μεγάλοι. Ένας για όλους. Και εγώ βουτήχτηκα στο χιόνι. Χάθηκα στη χιονοθύελλα. Και εγώ κρεμάστηκα στο καρεκλάκι και ερχόταν η νύχτα και γύρω ψιλοέπεφτε χιόνι. Με μάγευε η περιπέτεια. Τώρα όμως έρχονται μικρά παιδιά. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι.

Όλοι αγαπάμε αυτό το ευλογημένο βουνό. Όχι μόνο εμείς οι ορειβατικοί. Όλοι λατρεύουμε τη νεολαία μας. Όχι μόνο εμείς οι ορειβατικοί. Αντιπαλότητες όμως εδώ δεν χωράνε. Όσο όμορφα είναι τα χιόνια άλλο τόσο είναι επικίνδυνα. Μονοιασμένοι όλοι ας προσπαθήσουμε. Να δούμε στα λαμπερά μάτια αυτών των παιδιών την λατρεία για το υπέροχο αυτό βουνό των Κενταύρων.

Αυτό το μοναδικό Χιονοδρομικό Κέντρο, «Οι Αγριόλευκες Πηλίου», και αυτή η υπέροχη νεολαία μας αξίζουν ένα καλύτερο αύριο. Ένα πιο φωτεινό μέλλον!!! Όλοι σε αυτή την υπέροχη προσπάθεια. Ορειβατικοί, φορείς της Μαγνησίας και υπεύθυνοι. Ευελπιστώντας ότι όλα θα πάνε και πάλι όμορφα όπως πάντα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου