ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ για την συνέχιση της λειτουργίας της ΣΥΔ Βόλου

οι-βουλευτές-μαγνησίας-του-συριζα-για-54398

Σε απάντηση της με αρ. πρωτ. 3511/26.2.2016 Ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπανάτσιου, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Μάκης Μπαλλής με θέμα την συνέχιση της λειτουργίας της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στον Δήμο Βόλου, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ενημερώνει ότι δεν έχει λάβει κανένα επίσημο αίτημα από τον Δήμο Βόλου, μόνου αρμόδιου φορέα για την υλοποίηση του προγράμματος.

Ειδικότερα, διαβεβαιώνει ότι αν και με τις διατάξεις του άρθρου 31 του Ν. 4351/2015 «Βοσκήσιμες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις» δόθηκε η δυνατότητα στους φορείς των ΟΤΑ που υλοποιούν την Πράξη «Σύσταση και Δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης» να συνεχίσουν τη λειτουργία της δομής και να παρατείνουν τις συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του απασχολούμενου προσωπικού, μετά τη λήξη της συγχρηματοδοτούμενης περιόδου και έως την ένταξη της πράξης στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 του ΕΣΠΑ μέχρι την 31η/1/2016, στην πορεία δεν έλαβε καμία επίσημη ενημέρωση από τον Δήμο Βόλου για τυχόν δυσλειτουργία της Δομής και την πρόθεσή του για τη συνέχιση της λειτουργίας της, για το διάστημα από 1.2.2016 και έως την ένταξή της στο νέο ΕΣΠΑ.

Επίσης, το Υπουργείο σημειώνει ότι έχει ζητήσει στοιχεία από τον Δήμο Βόλου, με το υπ’ αρ. πρωτ. 662/17.3.2016 έγγραφό του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου