ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Πρωταρχικός στόχος της Δημοτικής Αρχής τα ζητήματα της αναπηρίας

πρωταρχικός-στόχος-της-δημοτικής-αρχ-540627

Της Νατάσας Μορφογιάννη, π. αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υποψήφιας δημοτικής συμβούλου Βόλου με τον Αχιλλέα Μπέο

Ηισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στην ευρύτερη κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ζωή της χώρας θα πρέπει να αποτελεί καίριο ζήτημα κάθε ευνομούμενης πολιτείας και Δήμου.

Ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και εγώ προσωπικά, τόσο κατά την περίοδο που διετέλεσα πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ όσο και πιο πρόσφατα κατά την περίοδο που υπηρέτησα το Δήμο Βόλου από τη θέση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προσπαθούμε να προάγουμε πολιτικές προς αποφυγή διακρίσεων, διαβουλευτήκαμε με τους εμπλεκόμενους φορείς, ενθαρρύναμε την εκπαίδευσή των Ατόμων με Αναπηρία και προσπαθήσαμε να διασφαλίσουμε την προσβασιμότητα τόσο με όρους χωροταξικούς όσο και με όρους κοινωνικής ένταξης.

Ωστόσο, το εύρος των αναγκών των Ατόμων με Αναπηρία είναι ευρύ και απαιτείται κατάλληλος σχεδιασμός, γνώσεις, διατήρηση και συνέχεια της καθημερινής διεκδίκησης και βέβαια η ευαισθητοποίηση όλων μας.

Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής με πρωτοστάτη τον Αχιλλέα Μπέο και η προσωπική μου δράση στόχευαν και στοχεύουν στην προστασία των Ατόμων με Αναπηρία από τον κοινωνικό αποκλεισμό, ένα δύσκολο στοίχημα, που απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες, αρχικώς από την πολιτεία και δευτερευόντως από τον ίδιο το Δήμο αλλά και όλους τους πολίτες.

Ως Δημοτική Αρχή εργαζόμαστε καθημερινά για την ολοκλήρωση των στόχων που έχουμε θέσει για τα Άτομα με Αναπηρία της πόλης μας.

Ως άτομο και ως ενεργός πολίτης δεσμεύομαι από τη θέση που μου έχετε δώσει ότι την επόμενη τετραετία τα ζητήματα της αναπηρίας θα συνεχίσουν να αποτελούν πρωταρχικό στόχο της Δημοτικής Αρχής, με το σχεδιασμό στρατηγικών και δράσεων που θα φέρουν τα άτομα με αναπηρία στη θέση που τους αναλογεί, σε μία θέση ισότιμη με αυτή όλων των δημοτών, υποστηρίζοντας το σύνθημα του Αναπηρικού Κινήματος: «Τίποτε για εμάς, χωρίς εμάς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου