ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Μένουμε Βόλο!

μένουμε-βόλο-524773

Της Ελένης Γιαννούκου, επιχειρηματία και υποψήφιας δημοτικής συμβούλου με τον συνδυασμό του Αχ. Μπέου, «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική», [email protected]

«Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τα κοινά;». Μια ερώτηση πολύ εύλογη, που διατυπώνεται στα χείλη πολλών που με ρωτούν καθημερινά σχετικά με την υποψηφιότητά μου στις δημοτικές εκλογές, αν και για εμένα η απάντηση είναι απολύτως αυτονόητη. Γιατί θεωρώ αυτονόητο κάθε συνειδητοποιημένος πολίτης να επιθυμεί να ασκεί το δικαίωμα και την υποχρέωση να ασχολείται ενεργά με τα ζητήματα της πόλης του και να μην παραμένει αμέτοχος των εξελίξεων. Είναι στ’ αλήθεια λυπηρό να λαμβάνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς! Αυτή η πρακτική, άλλωστε, το να αποφασίζουν δηλαδή άλλοι διορισμένοι αξιωματούχοι για εμάς, οδήγησε τελικά την χώρα στην σημερινή άθλια κατάσταση.

Η πολιτική δυστυχώς στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα έχει καταντήσει από λειτούργημα σε επάγγελμα για όσους αναζητούν έναν τρόπο να βόλεψουν τα ατομικά τους συμφέροντα. Η συγκεκριμένη τακτική του παλαιοκομματισμού και της πολιτικής «από κούνια» έχει αποτρέψει τους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τα κοινά. Εντούτοις η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση και τον Δήμο μάς αφορά άμεσα όλους. Ειδικά, οι νέοι άνθρωποι, που από τη φύση τους έχουν όραμα και όρεξη για αλλαγή, είναι απαραίτητο να ενδιαφέρονται για τα ζητήματα της περιοχής που ζουν και να αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στα κοινά.

Ωστόσο, με μεγάλη λύπη βλέπω πολλούς συνομιλήκους φίλους μου να φεύγουν στο εξωτερικό, επειδή διαπιστώνουν ότι η πατρίδα αδυνατεί να τους καλύψει βασικές ανάγκες και τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα, ώστε να αρχίσουν να χτίζουν με ασφάλεια το μέλλον τους εδώ.

«Μην ρωτάς τι κάνει η πατρίδα σου για σένα, αλλά τι κάνεις εσύ για αυτή», ήταν η διορατική παραίνεση του Τζον Κένεντι. Πιστεύω, λοιπόν, με όλο μου το είναι, ότι όλοι είμαστε χρήσιμοι με τις ικανότητες και τις γνώσεις μας να προσφέρουμε για το καλό της πόλης μας, με όρεξη, αίσθημα κοινού συμφέροντος και θέληση.

Οσοι μένουμε, αγωνιζόμαστε συλλογικά με τα λίγα να κάνουμε πολλά και επιμένουμε να ελπίζουμε στην αλλαγή και στη βελτίωση γιατί αγαπούμε πολύ τον τόπο μας. Με τη σημερινή Δημοτική Αρχή και με επικεφαλής τον Αχ. Μπέο έσβησε εξάπαντος η λογική να περιμένουμε από την κυβερνητική πολιτική να λύσει τα προβλήματα, και γι’ αυτό μπήκαμε σε δράση, ώστε να δημιουργήσουμε από το μηδέν νέες προοπτικές ανάπτυξης για την πόλη του Βόλου, με όραμα να επιστρέψουν όλοι πίσω.

Προσωπικά, στην ερώτηση: «Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τα κοινά;», απαντώ με βεβαιότητα πως νιώθω έτοιμη να εκπροσωπήσω τους νέους ανθρώπους στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ανοίξω τον δρόμο ώστε ολοένα και περισσότεροι νέοι άνθρωποι να αποκτούν φωνή και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, παραμένοντας στην πόλη που τους γέννησε και τους ανέθρεψε. Μένουμε Βόλο!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου