ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Πληροφόρηση

πληροφόρηση-49284

Του Περικλή Α. Αργύρη

Ηπληροφόρηση είναι αυτό που όλοι γνωρίζουν ως «κατασκοπεία». Σε όλο τον κόσμο, είναι γνωστό ότι η κατασκοπεία και η αντικατασκοπεία υπάρχει μεταξύ των περισσότερων χωρών και ειδικά των μεγάλων και ισχυρών χωρών

Αυτό πάει πίσω στα χρόνια του Αμερικανικού εμφυλίου πολέμου, αν και με κάποιον τρόπο μπορούμε να πούμε ότι ήταν σε εξέλιξη κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Τα επίσημα κανάλια επικοινωνιών και των διπλωματικών μεθόδων, είναι γνωστά και σεβαστά, αλλά η κατασκοπεία και η αντικατασκοπεία είναι το πιο αποτελεσματικό και αποδοτικό μέσο για την απόκτηση των πληροφοριών για πολλά, πολλά χρόνια πίσω, αλλά με την σημερινή εξαιρετική ανάπτυξη της «πληροφορικής τεχνολογίας» και όλα τα διαθέσιμα ηλεκτρονικά μέσα, οι μη επίσημοι τρόποι απόκτησης πληροφοριών είναι πολύ πιο αποδοτικοί και αποτελεσματικοί, και χρησιμοποιούνται για την εθνική ασφάλεια πολλών χωρών.

Κατά τη διάρκεια συγκρούσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου, τα Ηνωμένα Έθνη, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ενωση έχουν συμφωνήσει να εφαρμόζονται κυρώσεις και εμπάργκο όπλων για διάφορες χώρες.

Γνωρίζουμε καλά ότι πολλά εμπάργκο όπλων έχουν παραβιαστεί στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και της δεκαετίας του ’90 και του 2000 από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και μη Ευρωπαϊκές χώρες. Οι παραβιάσεις αυτές και άλλες σημαντικές πληροφορίες ήρθαν στο φως από τις καλές εθνικές υπηρεσίες πληροφοριών πριν από τα επίσημα κανάλια.

Ενας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για την πρόληψη φανατικών δράσεων είναι η πληροφόρηση. Η συμμόρφωση με τις συνθήκες στον κόσμο, που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ Εθνών για το καλό της ανθρωπότητας και των κοινωνιών, αποτελεί υποχρέωση. Ωστόσο, το κακό στοιχείο των πολιτικών τομέων, καθώς και σε άλλους τομείς, σε πολλές χώρες, έχει προκαλέσει παραβίαση αυτών των συνθηκών.

Πολιτικές και διπλωματικές πληροφορίες, μερικές φορές απέτυχαν να αποτρέψουν αυτές τις παραβιάσεις και την εφαρμογή δράσεων για να σταματήσουν καταστροφές. Η πληροφορία παρείχε πάντα τις κατάλληλες λεπτομέρειες, ακόμη κι αν ο χρόνος και ξανά οι ευθύνοντες δεν χρησιμοποιούν τις πληροφορίες σωστά ή παίρνουν πολύ χρόνο για να δράσουν.

Με τις εξελίξεις στον τομέα των τεχνολογιών πληροφόρησης οι οποίες θα συνεχιστούν, κατασκοπευτικοί δορυφόροι και κατασκοπευτικά αεροπλάνα, μας δίνονται καλύτερα εργαλεία για την κατασκοπεία στο κόσμο για να γίνει πιο αποδοτική και αποτελεσματική.

Σήμερα στην Ευρώπη και Τουρκία, αλλά και στις άλλες χώρες, η πληροφόρηση είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να σταματήσει κανείς τρομοκρατικές επιχειρήσεις που έχουν θανατηφόρα αποτελέσματα σε άμαχο πληθυσμό.

Η πληροφόρηση έχει σταματήσει πολλές απόπειρες και έχει επιτύχει τη σύλληψη εγκληματιών και τρομοκρατών, πάντοτε κρυφά και αποτελεσματικά, και γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου