ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Τώρα ήρθε η ώρα να κερδίσουμε το στοίχημα

τώρα-ήρθε-η-ώρα-να-κερδίσουμε-το-στοίχη-477244

Του Νικόλαου Καμπούρη, υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου Μαγνησίας

Στη δύση της διαδικασίας των αυτοδιοικητικών εκλογών, ερχόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο στοίχημα. Ένα στοίχημα που είναι στο χέρι όλων εμάς που ασχολούμαστε με την τοπική αυτοδιοίκηση να κερδηθεί. Οι διθύραμβοι και τα πανηγύρια σώπασαν, η νέα εκλογική διαδικασία έφερε νέα δεδομένα στις τάξεις των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, πλην αυτών των διοικήσεων που εξασφάλισαν την αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή.

Οι ισορροπίες φαντάζουν λεπτές μέσα σε ένα πλαίσιο που για κάποιους ορθώνεται ως απόρθητο κάστρο, οι τοπικές κοινωνίες ήδη βρίσκονται σε κατάσταση αναδιάρθρωσης τα τελευταία χρόνια και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να δεχθούν νέες τάσεις με ευκολία.

Η αλλαγή πλεύσης των διοικούντων μοιάζει πλέον επιτακτική. Δεν υπάρχουν περιθώρια δοκιμών, δεν υπάρχουν χώροι που θα αναπτυχθούν παλαιές αντιλήψεις, εμμονές και προσωπικές πολιτικές. Ολοι επιβάλλεται να κινηθούν με γνώμονα την αγάπη για τον τόπο τους και τη λύση των προβλημάτων του.

Σίγουρα θα πάρει καιρό να κατανοήσουμε τα θετικά ή όχι της ισχύουσας διαδικασίας. Είναι χρέος μας, όμως, να παρακάμψουμε τις ατομικές προσδοκίες και να οδηγηθούμε από το αίσθημα της κοινής προσφοράς. Είμαστε μπροστά στο στοίχημα. Είναι στο χέρι μας να το κερδίσουμε.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με τίμησαν με την ψήφο τους στις περιφερειακές εκλογές, δίνοντάς μου μια μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον και μια ισχυρή δύναμη στον λόγο μου. Υποχρέωσή μου από εδώ και μπρος να σταθώ με σύνεση πάνω από τα προβλήματα του τόπου μου.

Συγχαρητήρια σε όλους τους εκλεγέντες δημάρχους και μέλη των δημοτικών συμβουλίων της ΠΕ Μαγνησίας, καθώς και στα νέα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ιδιαιτέρως στον τόπο καταγωγής μου το Πήλιο, στον Μιχάλη Μιτζικό και στον Παναγιώτη Κουτσάφτη. Το χρέος τους σε αυτόν τον μοναδικό και πανέμορφο τόπο μεγάλο. Από αυτή την προσπάθεια δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου