ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Αναταραχή στο πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδας

αναταραχή-στο-πολιτικό-κατεστημένο-τ-473372

Του Παύλου Μαρκάκη,

Υπ. Βουλευτή Μαγνησίας με την «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου

Το ποσοστό της «Ελληνικής Λύσης» στις ευρωεκλογές έχει δημιουργήσει πανικό στο πολιτικό κατεστημένο που προσπαθεί με αποσπασματικές ενέργειες να ανακόψει την ανοδική πορεία του Κυριάκου Βελόπουλου.

Οι πρώτες προσπάθειες συκοφάντησης και παραποίησης θέσεων έπεσαν στο κενό. Μέσα σε λίγο διάστημα κατάλαβαν τα «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ ότι δεν έχουν να κάνουν με συμβατό και συνηθισμένο πολιτικό ξύλινο λόγο. Διαπίστωσαν ότι διαφέρει από τους αρχηγούς περαστικών κομμάτων που διέλυσαν τα κόμματά τους γιατί πρόδωσαν τους οπαδούς τους για ιδιοτελείς λόγους.

Δεν έχουμε αυταπάτες ότι ο πόλεμος του πολιτικού κατεστημένου θα συνεχιστεί και θα ενταθεί… Αυτό σίγουρα μας κάνει πιο δυνατούς.

Αναταραχή στο πολιτικό προσωπικό της Μαγνησίας

Είναι επόμενο, η καθιέρωση της «Ελληνικής Λύσης» στην πολιτική σκηνή να φέρνει αναταραχή και στο πολιτικό προσωπικό της Μαγνησίας, μιας και η κατανομή των κοινοβουλευτικών εδρών θα αλλάξει.

Τα υψηλά ποσοστά της «Ελληνικής Λύσης» στη Μαγνησία τής δίνουν το προβάδισμα στη διεκδίκηση των εδρών. Μια από τις έξι έδρες της Μαγνησίας θα ανήκει πιθανόν στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Αυτό το γεγονός δημιουργεί αναταραχή και στα ψηφοδέλτια των υπολοίπων κομμάτων. Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί, σαν παράδοση πια, την εσωτερικής της φαγωμάρα. Περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα συντροφικά μαχαιρώματα, παρά οι θέσεις των υποψηφίων. Εξάλλου, η παράδοση της Νέας Δημοκρατίας για τη διπροσωπία των πολιτικών της, φάνηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ο κατήφορος συνεχίζεται. Στην αλαζονική τους συμπεριφορά τώρα έχει προστεθεί και το πολιτικό «βάρος» της κ. Χρυσοβελώνη. Τώρα θα διαπιστώσουν πόρτα – πόρτα τη σημασία που έχει η ταπεινωτική συμφωνία των Πρεσπών και μαζί η ταπεινωτική και κοροϊδευτική συμπεριφορά τους στην υπόθεση μεταφοράς της 32ης Ταξιαρχίας.

Από τη μια έδρα που θα πάρουν θα καταλάβουμε τα περισσότερα ρουσφέτια…

Το ΚΙΝΑΛ δεν πήρε έδρα στον Νομό μας όταν είχε λιγότερα εσωτερικά προβλήματα, τώρα που φαγώνονται αν τελικά είναι «μπεϊκοί» ή «αντιμπεϊκοί», έχουν λιγότερες πιθανότητες.

Η Χ.Α. κρατάει δυνάμεις στον Νομό, παρά την συνολική πτωτική της πορεία, αλλά αν τα ποσοστά μικρύνουν και οι έδρες είναι λίγες, δυσκολεύει η εκπροσώπησή της στη Μαγνησία.

Το ΚΚΕ έχει σταθερό ποσοστό και το πιο πιθανό είναι να κρατήσει την έδρα στο Νομό μας, αν και η εκπροσώπηση δεν παίζει – λόγοι ιδεολογίας – κανένα εποικοδομητικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής.

Η αποτύπωση αυτή της πολιτικήςπραγματικότητας θα φανεί κατά την διάρκεια της προεκλογικήςπεριόδου και θα διακριθεί το πλεονέκτημα των υποψηφίων της «Ελληνικής Λύσης» στην επιχειρηματολογία και στη σύγκριση των προγραμμάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου