ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ενας εναντίον πολλών

ενας-εναντίον-πολλών-462832

Του Μίλτου Σπανού,

Συνταξιούχου Παιδίατρου,

Ελεγκτή Ιατρού ΔΕΗ Κεντρικής Ελλάδας, Συμβούλου Παιδικών Σταθμών

Ο Βόλος φημίζεται, όπως και η γύρω περιοχή, για την ομορφιά του. Είναι όμως εξίσου γνωστός σαν προβληματική περιοχή, που διακρίνεται για την έλλειψη συνοχής συνείδησης των ανθρώπων που κατοικούν για το καλό του τόπου τους!

Ο περιφερειάρχης μας αναφέρει πάμπολλες ενστάσεις, καταγγελίες, αναφορές, οι οποίες κωλυσιεργούν τις ενέργειες εκείνες που θα απέδιδαν το μέγιστο καλό για τον τόπο μας. Κατέχουμε την πρωτιά σε όλη τη Θεσσαλία.

Ας μην αναφερθούμε διεξοδικά σε οικολόγους, φαινομενικά αθώους, που έβαλαν φρένο σε πάρα πολλές επενδύσεις μέχρι στιγμής.

Θα αναφερθούμε στην περίπτωση του Κώστα Λούλη, που ενώνει τις δυνάμεις με τον Δήμαρχό μας. Τι πιο καλύτερο! Ενας πολίτης του Βόλου μας, με τέτοιο παρελθόν και τέτοιο παρόν! Οι πρόγονοί του απέδωσαν τα μέγιστα, τα εργοστάσιά του, η οικογένειά του, το ίδιο. Η πείρα του, οι γνώσεις του, το ενδιαφέρον του, το άμεσο, για το μέλλον του τόπου μας, είναι αποδεδειγμένα.

Και όμως βρέθηκαν πολλοί να αμφισβητήσουν τα πάντα! Τάχατες υπάρχει διχογνωμία στην Δημαρχία!

Όμως η καύση των σκουπιδιών για ενέργεια είναι δεδομένη. Ναι είναι. Αρκεί να γίνεται με τον σωστό τρόπο, με προηγούμενη επεξεργασία και με όλα τα εχέγγυα για καθαρή ατμόσφαιρα.

Η κοινή λογική το λέει. Που θα πάνε τα σκουπίδια; Θα τα εξαφανίσουμε δια μαγείας; Θα τα ενταφιάσουμε στην γη μολύνοντας το υπέδαφος; Θα τα ρίξουμε στη θάλασσα; Οι άλλες προηγμένες χώρες δεν έχουν λύσει το πρόβλημα; Δεν επεξεργάζονται τα σκουπίδια για να μας αποδώσουν, εν συνεχεία, ενέργεια; Και γιατί κάνουμε εισαγωγή σκουπιδιών; Αν κάνουμε: Μήπως δεν μας φτάνουν για την ενέργεια μεγάλων εργοστασίων, παράλληλα με το φυσικό αέριο; (Ολοένα και μεγεθύνεται σε κατανάλωση).

Εάν η πολιτεία, το κράτος, δεν εξασφαλίζει τη σωστή λύση και τον σωστό διαρκή έλεγχο για κάθε τοπικό πρόβλημα τέτοιου σοβαρού και μεγάλου μεγέθους, είμαστε όλοι προς εξαφάνιση!!!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου