ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Μην πρωτοτυπείτε άλλο κ. Τσίπρα!

μην-πρωτοτυπείτε-άλλο-κ-τσίπρα-454295

Γράφει ο Μιχάλης Ματζαβίνος

Στις 30 Γενάρη του 2015, σε όλο τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, κυκλοφόρησε μία φράση αποδιδόμενη στον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό της χώρας, σύμφωνα με την οποία ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του κ. Δραγασάκη και τον υπουργό οικονομικών κ. Βαρουφάκη, τους είπε:

«Οι προκάτοχοί μου επέλεξαν άλλα να λένε προεκλογικά και άλλα να κάνουν μετεκλογικά. Εχασαν τη στήριξη του λαού και έπεσαν. Σκέφτομαι να πρωτοτυπήσω και να μείνω συνεπής στις δεσμεύσεις μου».*

Από τότε μέχρι σήμερα, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές – δυνάστες της χώρας. Τόσο πολύ νερό, που συμπαρέσυρε τις αποφάσεις του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και τις προεκλογικές εξαγγελίες, αλλά και τις προγραμματικές δηλώσεις και την ίδια την προαναφερόμενη φράση που αποδόθηκε στον κ. Τσίπρα, καθώς φθάσαμε πλέον στο σημείο εκείνο, που η ίδια η ελληνική (η πρώτη φορά Αριστερή, τρομάρα της) κυβέρνηση, προτείνει στους δανειστές – δυνάστες της χώρας μας, μέτρα αφαίμαξης απ’ τον ελληνικό λαό, ύψους 8 περίπου δισεκατομμυρίων ευρώ κι εκείνοι να πανηγυρίζουν αφενός για την στροφή στον “ρεαλισμό” της ελληνικής κυβέρνησης κι αφετέρου να την γελοιοποιούν, αφού οι προτάσεις της έγιναν αποδεκτές μόνον ως βάση για συζήτηση, που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ότι πιθανότατα θα εγείρουν κι άλλες αξιώσεις στις οποίες επίσης πιθανότατα θα ενδώσει η κυβέρνησή μας!

Είναι προφανές ότι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, δεν αντέχει σε καμία κριτική αν πάρουμε ως γνώμονα τις εξαγγελίες της ίδιας της ελληνικής κυβέρνησης, αρκεί μόνον να θυμηθεί κανείς ότι στις 11/11/2012, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ανέβασε ένα αλήστου μνήμης μήνυμα στο οποίο έγραφε: **

«Η μόνη ρεαλιστική και σωτήρια εναλλακτική πρόταση είναι η κατάργηση με ένα νόμο και σε ένα άρθρο, όλων των μέτρων λιτότητας»!

Από αυτή την θέση του κ. Τσίπρα, καταλήξαμε σήμερα να προτείνει ο ίδιος με την υπογραφή του ως πρωθυπουργός της χώρας, μέτρα λιτότητας 8 δισ. ευρώ!

Τέτοιου είδους πρωθυπουργούς, που η διαφορά λόγων και έργων είναι τόσο χαώδης, στην Αριστερά συνηθίζεται να τους χαρακτηρίζουν ως λαοπλάνους!

Πως λοιπόν να μην αναφωνήσει κανείς: Μην πρωτοτυπείτε άλλο κ. Τσίπρα!

Το κύριο επιχείρημα για τη «στροφή στον ρεαλισμό», που επιχειρεί η κυβέρνηση, είναι ότι αν δεν κλείσουν συμφωνία, θα πρέπει να έρθουν σε ρήξη με τους δανειστές (με ότι αυτή συνεπάγεται, χρεοκοπία κλπ.) και πως η κυβέρνηση δεν έχει λάβει εντολή απ’ τον ελληνικό λαό για ρήξη.

Ομως, ούτε εντολή για επιπλέον μέτρα λιτότητας έλαβε η κυβέρνηση, το αντίθετο μάλιστα!

Αν εκλέχτηκε για πρώτη φορά «Αριστερή» κυβέρνηση, εκλέχτηκε ακριβώς γιατί ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα!

Συνεπώς η προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία, φαντάζει ως η μόνη επιλογή για μια κυβέρνηση η οποία θέλει να μιλά στο όνομα της Αριστεράς.

Αν έχουν απομείνει έστω και ψήγματα αριστεροσύνης στον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του, οφείλει να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, όπου το ερώτημα δεν θα είναι ναι ή όχι στην συμφωνία, αλλά ναι ή όχι στην παραμονή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή ένωση, καθώς η τραγική για τον ελληνικό λαό κατάληξη των διαπραγματεύσεων, προσέφερε και μια καλή υπηρεσία.

Απέδειξε περίτρανα, πως όσο καλές προθέσεις κι αν έχει κανείς, εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι αδύνατο να επιτύχει φιλολαϊκές πολιτικές.

Η λυκοφωλιά δεν μπορεί να γίνει ανέμελος βοσκότοπος για πρόβατα!

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα για τον κ. Τσίπρα.

Θ’ απευθυνθεί στον λαό ως οφείλει αυτοπροσδιοριζόμενος ως αριστερός ή θ’ απευθυνθεί στην κοινοβουλευτική ασφάλεια του Ποταμιού, του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., για να περάσει τις προτάσεις του, αφού θέλω να πιστεύω, πως οι απλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σεβόμενοι αρχές, ιδέες, οράματα, μα πάνω απ’ όλα τον ίδιο τον λαό που τους εξέλεξε, θα τις καταψηφίσουν!

Αν ακολουθήσει την δεύτερη οδό ο κ. Τσίπρας, θα πρέπει να θυμάται τα δικά του λόγια για τους προκατόχους του, που κορόιδεψαν τον λαό, έχασαν την στήριξή του κι έπεσαν. Μόνο που η πτώση της πρώτη φορά «Αριστερής» κυβέρνησης, θα είναι παταγώδης, αφού θα αφήσει ανοιχτό τον δρόμο για μαύρες κατάμαυρες εξελίξεις, στην χώρα μας. Οι ευθύνες που θα βαραίνουν τις πλάτες των κυβερνώντων γι’ αυτές τις εξελίξεις θα είναι τεράστιες!

Εδώ και τώρα προσφυγή στις κάλπες λοιπόν, για να διαλέξει μόνος του ο ελληνικός λαός, αν θέλει να παραμείνει υπόδουλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή να τραβήξει έναν δρόμο δύσκολο, αλλά μακριά απ’ τα δεσμά των δυναστών του!

*http://tvxs.gr/news/ellada/syskepsi-tsipra-oikonomikoy-epiteleioy-sto-maksimoy

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231381872

http://www.efsyn.gr/arthro/tsipras-tha-prototypiso-menontas-synepis-stis-desmeyseis-moy

http://www.naftemporiki.gr/story/909018/al-tsipras-tha-parameino-sunepis-stis-desmeuseis-mou

**https://twitter.com/atsipras/status/267731016272187393.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου