ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Επιστολή για το Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου

επιστολή-για-το-θαλάσσιο-πάρκο-αλοννή-399022

Από το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων με αφορμή δημοσίευμα του Ταχυδρόμου “Στο σφυρί Σκάντζουρα και Ψαθούρα”» και τον πρόεδρο Στ. Παρασκευόπουλο λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

Με αφορμή άρθρο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας σας στις 27/07/2015 με τίτλο «Στο σφυρί Σκάντζουρα και Ψαθούρα» θα ήθελα να προβώ σε μία διευκρίνιση προς αποφυγή παραβατικών γεγονότων και συμπεριφορών που δεν συνάδουν με τις γενικές ρυθμίσεις που ισχύουν εντός των ορίων του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων στο άρθρο σας αναφέρεται πως: (… τα Σκάντζουρα αποτελούν ιδανικό τόπο για ψαροτουφεκάδες…). Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως σύμφωνα με τις ειδικές ρυθμίσεις του Ε.Θ.Π.Α.Β.Σ. το ψαροτούφεκο επιτρέπεται σε συγκεκριμένες τοποθεσίες της Β’ Ζώνης του θαλασσίου πάρκου. Η νήσος Σκάντζουρα βρίσκεται εντός της Α’ Ζώνης Διαχείρισης και Προστασίας όπου απαγορεύεται αυστηρά το ψαροτούφεκο. Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε να διορθωθεί άμεσα η συγκεκριμένη ανακρίβεια ώστε να μην ενθαρρύνονται παραβάσεις λόγω άγνοιας των ιδιαίτερων ρυθμίσεων και απαγορεύσεων εντός των ορίων του θαλασσίου πάρκου, δεδομένου μάλιστα ότι βρισκόμαστε στην αιχμή της τουριστικής περιόδου. Όσο για το θέμα των φερόμενων προς πώληση μικρών νησιών και βραχονησίδων που βρίσκονται εντός των ορίων του Ε.Θ.Π.Α.Β.Σ. θέλω να καταστήσω σαφές πως ουδεμία επίσημη ενημέρωση έχει ο Φορέας Διαχείρισης.»

Υ.Σ Εκ παραδρομής η αναφορά στο ψαροτούφεκο για αυτό και αναγκαία η διόρθωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου