ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για την απλοποίηση εσωτερικής κινητικότητας του νοσηλευτικού, παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού των δομών του ΕΣΥ

ο-αλ-μεϊκόπουλος-για-την-απλοποίηση-εσ-39092

Εκδόθηκε η Κανονιστική Πράξη (ΑΔΑ: ΨΩΒ3465ΦΥΟ- 92Η) που υπογράφηκε από τον υπουργό Υγείας Α. Ξανθό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη, που καθορίζει τις λεπτομέρειες για την διευκόλυνση της διαδικασίας αποσπάσεων, μετατάξεων, μεταθέσεων και μετακινήσεων του νοσηλευτικού, παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού των Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας των ΔΥΠε. (Νοσοκομεία του ΕΣΥ, Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία και Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ) που προβλέφθηκε με το άρθρο 50 του Ν. 4368/2016 «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Υγείας (Παράλληλο Πρόγραμμα) όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 5 του άρθρου 68 του ν. 4370/2016 και ισχύει.

Με την Κανονιστική αυτή Πράξη εξειδικεύονται ζητήματα εσωτερικής κινητικότητας του προσωπικού του ΕΣΥ (πλην γιατρών) με στόχο την απλοποίηση της διαδικασίας και την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η μη ορθολογική αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού, τα γραφειοκρατικά εμπόδια, ο αυξημένος χρόνος των μετακινήσεων κλπ., προκειμένου να βελτιωθούν ποιοτικά οι υπηρεσίες υγείας προς όφελος των πολιτών.

Ο βουλευτής Μαγνησίας Αλ. Μεϊκόπουλος αναφέρεται στα σημαντικά σημεία της κανονιστικής πράξης και υπογραμμίζει «Από την πρώτη μέρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Υγείας καταβάλλει συγκεκριμένες προσπάθειες για να σταθεροποιήσει το δημόσιο σύστημα Υγείας με παρεμβάσεις όπως, η παράταση των συμβάσεων επικουρικού προσωπικού ή ακόμη το ξεπάγωμα των προσλήψεων μετά από 6 χρόνια, αλλά και για να διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών στο ΕΣΥ με παρεμβάσεις όπως η κατάργηση «εισιτηρίου» 5 ευρώ στα Νοσοκομεία και κυρίως η ελεύθερη πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας για τους ανασφάλιστους πολίτες και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού, η οποία εξειδικεύτηκε με την σχετική ΚΥΑ Αριθ. Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132 (ΦΕΚ B 908 – 04.04.2016). Με την απλοποίηση της διαδικασίας της εσωτερικής κινητικότητας του νοσηλευτικού, παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού, που εξειδικεύεται με την πιο πάνω Κανονιστική Πράξη, η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια ενίσχυσης της δημόσιας περίθαλψης μέσα σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου