ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Καημένη Ελλάδα, μόνο από τους Ελληνες υποφέρεις!

καημένη-ελλάδα-μόνο-από-τους-ελληνες-υ-31993

Του Γιάννη Καλαντζή

yanniskalan47@gmail.com

Ενας… άνδρας με τέτοια θωριά, μεγαλοπρεπές περπάτημα, ψηλός και με μουστάκι, δεν έχει μόνο θαυμαστές, έχει και ακολούθους. Ως γνωστόν, οι ακόλουθοι πάντοτε σκύβουν το κεφάλι, πάντοτε συμφωνούν, ποτέ δεν διαφωνούν με το ίνδαλμά τους. Ο,τι βγαίνει από το στόμα του, ό,τι κάνει, οι ακόλουθοι (μπορείς να τους πεις και γλύφτες) το εγκρίνουν, το ασπάζονται. Περνούν καλά με τον αγροίκο, η χυδαιότητά του ικανοποιεί τα ευτελή γούστα τους, χειροκροτούν τον ναρκισσισμό του. Δεν μπορεί να είναι Ελληνες αυτοί!

Θαυμάζουν οι μπουνταλάδες την επιτηδευμένη συμπεριφορά του (λόγος θρασύς), εκπλήσσονται από τη φθηνή μαγκιά (ζόρικο ύφος)και χαίρονται από την περίσσια παιδαριώδη εξυπνάδα του. Ο αριβίστας βέβαια δεν δειλιάζει μπροστά σε οποιαδήποτε κριτική, δεν φοβάται κανέναν, δεν τον πτοούν οι συνέπειες. Και οι αυλοκόλακες τον θαυμάζουν. Στο καφενείο τις προάλλες, μόλις κάποιος επανέλαβε δυο λέξεις, που εξεστόμισε ο αυθαδέστατος για να χαρακτηρίσει πολιτικό του αντίπαλο, «λοιμωγμένο σούργελο» τον αποκάλεσε, ο αυλοκόλακας δεν κρατήθηκε. «Μα πώς τα λέει ο μπαγάσας…»(!), φώναξε ικανοποιημένος και η ομήγυρη ξεκαρδίστηκε στα γέλια. «Τοιούτος λαός, τοιούτον έξεται αρχιερέα»!

Αυτός ο… άνδρας, χάρη στην εύνοια του αρχηγού του, είχε αναλάβει υπουργικό φυλάκιο μέχρι πριν ένα χρόνο. Ευτυχώς ο θεός της Ελλάδος τον πέταξε έξω από τα δημόσια καθήκοντά του, προτού καταφθάσει η πανδημία του κορονοϊού. Γιατί εδώ που τα λέμε, «θεός υπάρχει, μην ακούτε εκείνους που λένε ότι δεν υπάρχει». Υπάρχει και μάλιστα αγαπάει την Ελλάδα πάρα πολύ. Τη γραφικότητά του τη ζήσαμε στο έπακρον, αλλά οι ανορθογραφίες του με κεφαλαία, μάλιστα, γράμματα, όπως το «ΔΙΑΔΟΣΤΑΙ», που ανήρτησε στο διαδίκτυο, φαίνεται ότι δεν θα πάψουν να μας ταλαιπωρούν. Τελικά, ουδείς άνθρωπος θα μπορούσε να τον πάρει στα σοβαρά. Καημένη Ελλάδα, γλύτωσες στο παραπέντε.

Για να μην επαναληφθούν όσα διεπράχθησαν τα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησης «Πρώτη φορά Αριστερά», η οποία στηρίχθηκε στην ερμαφρόδιτη συνεργασία με το ακροδεξιό απόκομμα, κρίνεται απαραίτητη η υπενθύμιση της προτροπής, στην οποία κατέφυγε προχθές ο Φλόιντ προς τους εξαγριωμένους Αμερικανούς, που δεν μπορούν να χωνέψουν την άδικη δολοφονία του αδελφού του Τζορτζ και συγκρούονται με αστυνομία και στρατό: «Σταματήστε. Ετσι δεν μπορείτε να φέρετε πίσω τον αδελφό μου. Διαβάστε, μορφωθείτε, ψηφίστε τους καλύτερους και όχι εκείνους που συστήνουν οι ακόλουθοι και οι αυλοκόλακες»! (Ελεύθερη μετάφραση). Η φράση πρέπει να αναρτηθεί με μεγάλα γράμματα σε όλες τις διδασκαλικές αίθουσες της χώρας, ως προτροπή στους μαθητές, να εντείνουν τις προσπάθειές τους για γνώσεις, που ανυψώνουν τον άνθρωπο, για εμπειρίες δεξιοτήτων, που ελευθερώνουν τον νου. Ελληνόπουλα, μην το βάζετε κάτω!

Επ’ αφορμή το «ΔΙΑΔΟΣΤΑΙ», «ουκ εά με» να ησυχάσω και εκείνο το ασύντακτο πανό «Απέσυρε τώρα το νομοσχέδιο» (!), που ανέβασαν αμόρφωτοι καθηγητές των παιδιών μας στα σκαλιά που οδηγούν στο Κοινοβούλιο, άνωθεν του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη. Εκτός από καραμπινάτη άγνοια συντακτικού της ελληνικής γλώσσας (η προστακτική δεν παίρνει αύξηση), είναι και παράνομη η ανάρτηση του πανό στο μέρος εκείνο. Δείχνει έλλειψη σεβασμού προς εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για να απολαμβάνουν (και) οι συνδικαλιστές την ελευθερία της γνώμης, της έκφρασης. Καημένη Ελλάδα, τι σε περιμένει;

Η λανθασμένη χρήση της γλώσσας γίνεται όλο και πιο συχνά σήμερα σε πολλούς τομείς της κοινωνικής ζωής. Αν ασχοληθεί κανείς με τη συλλογή των… μαργαριταριών ορθογραφίας, λανθασμένων λέξεων που χρησιμοποιούνται στον έντυπο ή προφορικό λόγο, ο τόμος θα γεμίσει σύντομα. Ιδού μερικά λάθη πρόσφατης αλίευσης: «Τα νέα από την άλλη όχθη του Ατλαντικού», είπε ο… ιθύνων νους πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής και αμέσως στον Ωκεανό δημιουργήθηκε τρικυμιώδης αναταραχή. Στις 18 του ίδιου μήνα, βουλευτής στο Κανάλι της Βουλής, έτσι εκφράστηκε: «Σήμερα βρισκόμαστε από την καραντίνα του κορονοϊού στην καραντίνα την οικονομική» και πήραν όλοι τα βουνά! Τροχάδην αναφέρω: «Η Ιωάννα της Λωρραίνης, αφού κατέλαβε την Ορλεάνη έγινε παρθένος(!)», «Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ καρατομήθηκε πρώτη φορά το 1792», «Προσοχή στα λουτρά της Ικαρίας, καθώς αποδείχθηκαν πολύ ραδιούργα(!)», «Περνούν εκείνοι που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα», «Να είσαι ερωτευμένος και να περπατάς υπό δενδροστοιχίαν ανεμώνων». Πώς να πας έτσι μπροστά Ελλάδα μου!

Το πιο τελευταίο το άκουσα, επίσης, στο ίδιο κανάλι το πρωί, ώρα 9,25 την 3η Ιουνίου 2020. Ο ίδιος υπεύθυνος της ίδιας εκπομπής, αναφερόμενος στις ΗΠΑ, τη χώρα με τα πολλά και μεγάλα καθημερινά επεισόδια, τελείωσε τη φράση του με ύφος πολύξερου και ειδήμονος, «η οποία (χώρα) βρίσκεται σε πλήρη αποδρομή». Η λέξη δεν υπάρχει στο Λεξικό του Μπαμπινιώτη (ούτε αποδομή υπάρχει), δεν υπάρχει στις εγκυκλοπαίδειες Πάπυρος Λαρούς Μπριτάννικα και ΔΟΜΗ. Καημένη Ελλάδα, δεν θα ησυχάσεις ποτέ.

Φοβούνται οι… διδάσκαλοι την οπτικοακουστική εγγραφή των μαθημάτων, επικαλούμενοι προσωπικά δεδομένα (προπαντός) των ιδίων και των μαθητών. Τρέμουν στην ιδέα της «άμεσης» κρίσης και αξιολόγησης του έργου τους, κάτι που δεν έχουν φυσικά συνηθίσει, βολεμένοι στη σιγουριά της δημόσιας θέσης που κατέχουν. Τρέμουν στην ιδέα ότι θα φανεί έτσι η γύμνια τους, η ανικανότητα και η τεμπελιά (ευτυχώς όχι όλων), η έλλειψη πρωτοβουλιών για την εξεύρεση εκπαιδευτικών μεθόδων, που θα μετέδιδαν στα παιδιά γνώσεις και θα κέντριζαν το ενδιαφέρον τους για μάθηση! Πρόσεχε Ελλάδα! Οι εχθροί είναι μπροστά…

Αντιθέτως, μόλις μισάνοιξαν τα σχολεία, αντί να βοηθήσουν οι… καλοί διδάσκαλοι το υπουργείο στην επίλυση τόσων προβλημάτων, που ανεφύησαν με την έλευση του άτιμου κορονοϊού, έσπευσαν να βγουν στους δρόμους, να τους κλείσουν. Δημιούργησαν έτσι προβλήματα στην εθνική οικονομία και τους καταστηματάρχες, οι οποίοι, αγχωμένοι, περίμεναν τις πρώτες εισπράξεις μετά την καραντίνα, ενώ οι απεργούντες εκπαιδευτικοί, ήρεμοι στο σπίτι τους επί δυόμιση μήνες, έπαιρναν το μισθό τους μη εργαζόμενοι, ως κηφήνες, μέλη ανύπαρκτων συλλόγων.

Καημένη Ελλάδα, είσαι ταγμένη να υποφέρεις από τους Ελληνες μόνο!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου