ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην ύπαιθρο της Μαγνησίας

διάλυση-της-πρωτοβάθμιας-φροντίδας-υ-282796

Αναφορές προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με τη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Κ.Υ. καθώς και τα περιφερειακά εξυπηρετούμενα αγροτικά ιατρεία του Βελεστίνου, Ζαγοράς και Αλμυρού λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό και ιατροτεχνολικό εξοπλισμό κατέθεσε ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Ο βουλευτής έχοντας γίνει αποδέκτης έγγραφων επιστολών, του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου, του Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου και των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Αλμυρού, στις οποίες περιγράφονται με τα μελανότερα χρώματα τα προβλήματα που ταλανίζουν τις Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των περιοχών, προσέφυγε σε κατάθεση αναφορών προς τον αρμόδιο Υπουργό, μόλις ξεκίνησε και επίσημα η νέα κοινοβουλευτική περίοδος.

Συγκεκριμένα, εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζουν τα περιφερειακά και εξυπηρετούμενα αγροτικά ιατρεία της περιοχής, καθώς αρκετά από αυτά υπολειτουργούν ή παραμένουν κλειστά το τελευταίο διάστημα. Το υπάρχον ιατρικό προσωπικό δεν επαρκεί και οι υλικοτεχνικές υποδομές είναι μηδαμινές, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών στην ύπαιθρο της Μαγνησίας. Οι σοβαρές ελλείψεις σε αντιδραστήρια, σε αναλώσιμα υλικά και σε ιατροτεχνολικό εξοπλισμό καθώς και οι γιατροί που δεν επαρκούν για να καλύψουν τις εφημερίες, των οποίων η απουσία από τα Κ.Υ. τείνει να γίνει χρόνια, αποτέλεσαν τα αιτήματα των αναφορών.

Κύριο μέλημα του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου είναι το Υπουργείο Υγείας να μεριμνήσει, ώστε να επιλυθούν άμεσα όλα τα ζητήματα που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών των περιοχών αυτών.

taxydromos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου