ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Η συκοφάντηση και η δίωξη της Εύης Καρυδάκη στοχεύει τους αγώνες μας

η-συκοφάντηση-και-η-δίωξη-της-εύης-καρυ-255424

Του Γιώργου Β. Γούλα*

-«Είναι αλήθεια τελικά ότι η Εύη η Καρυδάκη συνάντησε εξωγήινους τον Ιούνη και αποφάσισε να αλλάξει συνδικαλιστικό και πολιτικό φύλο;»

-«Μήπως τελικά γοητεύτηκε η Καρυδάκη από τη δύναμη, την ισχύ και το επίδομα της θέσης του προϊσταμένου ή υποτάχθηκε στις απειλές και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;»

Δύο από τα δεκάδες ερωτήματα που θέτουν συναγωνιστές και συνάδελφοι σχετικά με τον κουρνιαχτό που σήκωσε πρόσφατα το πολιτικο-συνδικαλιστικό συνονθύλευμα της πλειοψηφίας του Συλλόγου μας ενάντια στη ΔΑΣ-ΟΤΑ και την επικεφαλής της για τη δήθεν συμμετοχή της στην αξιολόγηση, για να καταδειχτεί ασφαλώς το γελοίον μιας συκοφαντίας-καταγγελίας, που μέρα με τη μέρα ξεφτίζει…

«Σαν έτοιμη από καιρό», βέβαια, αποδείχθηκε και η δημοτική αρχή Μπέου-Θεοδώρου, που άδραξε την ευκαιρία να στοχοποιήσει τους «ενοχλητικούς» συνδικαλιστές του ταξικού κινήματος και να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στα αμαξοστάσια και στα γραφεία μετά από τις αποκαλύψεις μας για τα εργατικά ατυχήματα και τη μη χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας.

Χρήσιμο είναι, λοιπόν, είναι να δούμε «ποιοι» ασκούνται στους ρόλους του συκοφάντη-δημόσιου κατηγόρου και διώκτη της Εύης Καρυδάκη εναλλάξ, χρησιμοποιώντας μάλιστα και σχεδόν παρόμοιους χαρακτηρισμούς σε κάποιες από τις ανακοινώσεις τους:

*Από τη μια έχουμε την ηγεσία του Δήμου Βόλου, που συνεχίζει επάξια στα βήματα της δημοτικής αρχής Σκοτινιώτη. Προκειμένου να δείξει τη νομιμοφροσύνη της και να εφαρμόσει απαρέγκλιτα την πολιτική των κυβερνήσεων του ευρωμονόδρομου, δεν διστάζει να μετέρχεται κάθε είδος εκφοβισμού, απειλών και τρομοκράτησης, για να εξαλείψει και την παραμικρή εστία αντίστασης στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας στη δουλειά, την Υγεία, την Πρόνοια, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Απεργία. Νωπές είναι, εξάλλου, οι μνήμες από το πώς οι προκάτοχοί τους –και με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα- έστρωσαν το δρόμο για την ποινική δίωξη και καταδίκη των Τσαλούχα και Καρυδάκη το 2012, με πρόσχημα τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία εξαιτίας του αποκλεισμού του αμαξοστασίου της Νέας Ιωνίας.

-Μπέος και Θεοδώρου συνεχίζουν την εκτέλεση των «μνημονιακών» συνταγών παραδίδοντας τα ταμειακά διαθέσιμα που προορίζονται για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών βορά στις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου για ενίσχυση της ρευστότητας και κερδοφορίας του με κάθε τρόπο (αναπτυξιακοί νόμοι, φοροαπαλλαγές, άμεσες ενισχύσεις, επιδότηση εισφορών κλπ.).

– Δεν χορηγούν Μ.Α.Π., εντατικοποιώντας παράλληλα τις συνθήκες εργασίας, με αποτέλεσμα τα συχνά εργατικά ατυχήματα.

* Από την άλλη, οι «ανεξάρτητοι» συνδικαλιστές της πρώην «καθαρής» ΠΑΣΚΕ, νυν Συνδικαλιστικής Ανατροπής (φύραμα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους), που τάχα μπήκαν μπροστά στον αγώνα για την αξιολόγηση -την οποία είχαν προτείνει οι ίδιοι από το 2014- στην ουσία για να καλύψουν τις «πομπές» τους.

-Δεν είναι άλλοι από τους «δημοκράτες» που παραβίασαν την εντολή των συναδέλφων το 2012 και σε συναλλαγή με ΔΑΚΕ κλπ απέκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες τη νικήτρια των εκλογών ΔΑΣ-ΟΤΑ από τη θέση του Προέδρου του Συλλόγου.

-Δεν είναι άλλοι από αυτούς που δοξάζονται κρυπτόμενοι στις μεγάλες απεργιακές μάχες και βλέπουν «σημαίες του ΠΑΜΕ» έξω από τα αμαξοστάσια όταν τους ρωτά η αστική Δικαιοσύνη.

-Δεν είναι άλλοι από τους «νομότυπους» συνδικαλιστές που έκαναν «γαργάρα» το γάλα των εργαζομένων επί Σκοτινιώτη και σιώπησαν αργότερα.

-Δεν είναι άλλοι από αυτούς που «κόσμησαν» ψηφοδέλτια κομμάτων (Πρόεδρος Στάχτου στο Ποτάμι) που υποστήριζαν τις απολύσεις στο Δημόσιο και χαριεντίζονταν σε τρυφερά φωτογραφικά ενσταντανέ με τους τοπικούς υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, ενώ ακόμη δεν είχαν κλείσει οι πληγές στις ψυχές των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών, των καθαριστριών και αυτών που βγήκαν στην εφεδρεία.

-Δεν είναι άλλοι από τους νεροκουβαλητές του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβερνητικής εναλλαγής, που καθησύχαζαν τους δημοτικούς υπαλλήλους το 2014 ότι η νέα κυβέρνηση θα λύσει όλα τα προβλήματα. ΝΑΙ! Αυτή που εξαφάνισε τη μισθολογική μας εξέλιξη για δύο (2) χρόνια με το νέο μισθολόγιο που ψήφισε τα Χριστούγεννα του 2015. Αυτή που ψήφισε τον νόμο-λαιμητόμο του ψαλιδοχέρη Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό μέσα στο Πάσχα του 2016, εξαϋλώνοντας συντάξεις, επικουρικά, εφάπαξ και ζωές… Αυτή που εκβιάζει τους συναδέλφους ωμά και επαίσχυντα με αποκλεισμό από τη θέση των προϊστάμενων εάν δεν περατώσουν την αντιδραστική αξιολόγηση.

-Δεν είναι άλλοι από αυτούς που υποκριτικά σύρονται στους αγώνες, όπως τον Ιούνιο με τους συμβασιούχους-παρατασιούχους (είναι χαρακτηριστικό ότι σε συνεδρίαση του ΔΣ τον περασμένο Μάιο και σε αίτημα της ΔΑΣ για στήριξη της πρότασης των σωματείων συμβασιούχων Αττικής στη Βουλή, για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, απέφυγαν να τοποθετηθούν) για να κολλήσουν κάνα αγωνιστικό ένσημο- εξαργυρώσιμο στη μάχη που σοβεί στα παρασκήνια για οφίκια στο κυβερνών κόμμα και το υπό διαμόρφωση κεντροαριστερό χαρμάνι.

-Δεν είναι άλλοι από αυτούς που ξεφουσκώνουν τους αγώνες στην κρίσιμη καμπή τους, όπως έκανε η «μητρική» πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προτείνοντας… τριμερείς συναντήσεις με τον Σκουρλέτη και τον… αγωνιστή πρόεδρο της ΚΕΔΕ και στέλεχος της ΝΔ, Πατούλη.

Μάλλον, λοιπόν, μας θεωρούν εξωγήινους τόσο η πλειοψηφία του Συλλόγου (Στάχτου, Μαγιάκος & Σία) όσο και η δημοτική αρχή Μπέου – Θεοδώρου, σε μια συγκυρία, μάλιστα, που μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το μαύρο μέτωπο που συγκροτούν καθώς:

Επιστρέφουν τα τεχνικά κλιμάκια Ευρωζώνης και ΔΝΤ και ετοιμάζεται το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, σημαίνουν νέα μέτρα εις βάρος της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Οι «εκκρεμότητες» της τρίτης «αξιολόγησης» έχουν ως πυρήνα τα νέα χτυπήματα στα «εργασιακά» με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια στην κήρυξη εργατικών απεργιών, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες, την πορεία της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου σε ιδιώτες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων, στη συλλογική πάλη και του δικαιώματος στην απεργία. Προσπαθεί να φυλάξει τα νώτα της, διότι γνωρίζει πως ότι η «δίκαιη ανάπτυξη» που προωθεί και υπερασπίζεται σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής – λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Την ίδια στιγμή πρόκληση για τον εργαζόμενο λαό αποτελεί η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ καθώς εμπλέκει τη χώρα σε θανάσιμους ιμπεριαλιστικούς κινδύνους, φέρνοντας μέτρα «φωτιά» για τον λαό. Η χώρα μας εμπλέκεται πιο ενεργά στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται σε νέες σκληρές θυσίες για να εκπληρώνονται οι «συμβατικές υποχρεώσεις» της χώρας σε εξοπλιστικές δαπάνες. Ο εκσυγχρονισμός των «F-16», για τον οποίο θα δαπανηθούν δισεκατομμύρια ευρώ, ομολογείται ότι υπηρετεί την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι δεσμεύσεις για αναβάθμιση της βάσης της Σούδας.

Όλα αυτά προϋποθέτουν να σημάνει σιωπητήριο στις γραμμές των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων, των ανέργων και της νεολαίας, και αυτό αντικειμενικά υπηρετεί, πέρα από τις επιμέρους επιδιώξεις, η συκοφάντηση από τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό και η πειθαρχική δίωξη των πρωτοπόρων αγωνιστών του ταξικού κινήματος από τις δημοτικές αρχές.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αποδοκιμάσουν τη στάση της πλειοψηφίας του Συλλόγου και την πειθαρχική δίωξη της δημοτικής αρχής και να αντιδράσουν κάθετα απέναντι σε αυτήν επιχείρηση συκοφάντησης. Τέτοιου είδους επιθέσεις είναι προπομπός για την κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος της εργατική τάξης και του λαού μας. Γιατί στο στόχαστρό τους έχουν το σύνολο των εργαζομένων κι όχι μόνο τους πρωτοπόρους συνδικαλιστές.

ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ – Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

*Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ-ΟΤΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου