ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Κόψτε συντάξεις, όχι στρατιωτικές δαπάνες!

κόψτε-συντάξεις-όχι-στρατιωτικές-δαπ-247649

Του Δημήτρη Μποσνάκη

Η ευλάβεια με την οποία η σημερινή «παρδαλή» συγκυβέρνηση τηρεί το κοινό «αμυντικό» δόγμα με τις ΗΠΑ υπερβαίνει τους περιορισμούς του Μνημονίου, ως να μην υπάρχει, ετοιμάζει πολιτιστικά, θρησκευτικά και ιδεολογικά τον ελληνικό λαό για την ανάληψη μιας στρατιωτικής επιχείρησης στα πλαίσια της κοινής αμυντικής πολιτικής, έχει ρίξει πλέον το «φερετζέ» της πολυπολιτισμικότητας και έχει δείξει τα δόντια της στον ελληνικό λαό. Τελευταίος τροχός της πολεμικής άμαξας τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων βαυκαλίζονται, ευτυχώς όχι όλοι, ότι με το νέο δόγμα θα αναβαθμιστεί ο ρόλος τους και οι απολαβές τους. Το νέο πολιτικό-στρατιωτικό τοπίο που τους ετοιμάζει η εποχή του Ντόναλντ Τραμπ, με τη στήριξη Πούτιν, και ο προς ανατολάς επεκτατισμός θα τους διαψεύσει και σύντομα θα διαπιστώσουν ότι είναι οι μεγάλοι χαμένοι.

Η «Νέα Εποχή» που ξεκίνησε με τους προηγούμενους ηγέτες των Ρεπουμπλικανών (Ρήγκαν, Μπους) είχε να κάνει με την κατοχύρωση των Αμερικανικών συμφερόντων στις χώρες του Κόλπου. Η εποχή του «ασυμβίβαστου» Τραμπ κρύβει πολλές εκπλήξεις. Η άνοδος του εθνικισμού και η ενθάρρυνση αυτονομιστικών κινημάτων βολεύονται με το «ασυμβίβαστο». Το ρήγμα στους δημοκρατικούς θεσμούς επουλώνεται με υποκριτικές πολιτικές πολυπολιτισμικότητας, θρησκευτικής ανοχής, πολιτισμικής προσέγγισης, που αλλάζουν επιλεκτικά το γεωπολιτικό χάρτη των χωρών “πρώτης γραμμής”, χωρίς να θίγουν τις υπερδυνάμεις. Η αμφισβήτηση των κυρίαρχων θρησκειών , σε πρώτο πλάνο, και η εισδοχή των θρησκειών της Ουτοπίας, σε δεύτερο πλάνο, οδηγούν στην αποδοχή της «Νέας Εποχής» (New Age), έστω και σαν φάρσα.

Εδώ βρίσκεται και το αφήγημα της Νέας Αριστεράς που τη διευκολύνει να συμπράξει με τα «γεράκια του πολέμου» σε μια ανίερη συμμαχία με πολιτιστικό και θρησκευτικό περιτύλιγμα. Η θρησκεία της Νέας Εποχής απευθύνεται στους απόκληρους, στους μετανάστες, στους κατατρεγμένους. Δεν υπόσχεται τη μελλοντική σωτηρία μέσα από ηθικές και ψυχοσωτήριες πράξεις, αλλά υπόσχεται τη λύτρωση με την αναδρομή στο παρελθόν. Δηλαδή, η κάθαρση είναι πρώτα εσωτερική υπόθεση που γίνεται ομαδική, για να αποκατασταθούν αμαρτήματα και αδικίες του παρελθόντος! Επομένως, αυτοί που πρέπει να ηγηθούν στη Νέα Εποχή, είναι οι καταδιωγμένοι, τα αδικημένα θύματα της ιστορίας. Κι αν δεν επαρκούν, πρέπει να δημιουργηθούν περισσότεροι! Τα επακόλουθα αυτής της πολιτικής, που υπηρετεί με προθυμία η σημερινή συγκυβέρνηση, τα βλέπουμε στην καθημερινότητα της ελληνικής ζωής, στη «φιλοσοφία» των κυβερνητικών αποφάσεων, στην ανατροπή του τρόπου που μάθαμε να ζούμε και να σκεφτόμαστε, στην ακύρωση των συμβόλων που εκπροσωπούν τον Έλληνα στο διεθνές περιβάλλον.

Ας μην απορούμε λοιπόν με την ευκολία που εφαρμόζονται οι μνημονιακές αποφάσεις, όταν πρόκειται για περικοπές στις μισθολογικές και συνταξιοδοτικές παροχές, όταν πρόκειται για τους απλήρωτους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, για τα κενά των δημόσιων σχολείων που διαρκώς θα αυξάνονται, για τα έργα κοινής ωφέλειας που καρκινοβατούν και ποτέ δεν θα ολοκληρωθούν, για τον περιορισμό των ωρών διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας, για την κατάργηση των ελληνικών συμβόλων. Σας αντιστάθμισμα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για την αναβάθμιση των όπλων, για τη συνεισφορά μας στο κοινό «αμυντικό» δόγμα, και για την εξεύρεση εργασίας στα μισθοφορικά στρατεύματα που σύντομα θα προκύψουν!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου