ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Καθαρό πόσιμο νερό στα Κανάλια

καθαρό-πόσιμο-νερό-στα-κανάλια-220088

Από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο και π. αντιδήμαρχο Βαγγέλη Παρσά, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

«Ελαβε τέλος το πρόβλημα της ύδρευσης πόσιμου νερού στα Κανάλια, καθώς λειτούργησε η νέα γεώτρηση και πλέον οι κάτοικοι μετά από χρόνια μπορούν και πάλι να πίνουν καθαρό πόσιμο νερό.

Απευθύνω ευχαριστήρια επιστολή σε όσους βοήθησαν από θέσεις ευθύνης να ολοκληρωθεί το έργο με επιτυχία, δηλαδή στον π. Δήμαρχο Κάρλας Θανάση Παπαδήμα, στην π. Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαΐτσου και στη Δημοτική Αρχή του κ. Νασίκα όπου θήτευσε και ο ίδιος ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ηλεκτροφωτισμού.

Συγκεκριμένα, δύο αποτυχημένες προσπάθειες γεώτρησης, για εξεύρεση καθαρού νερού χωρίς νιτρικά, στην θέση Κουρί και Μετόχι, είχαν αποτέλεσμα να προταθεί το σημείο Παλιάμπελα όπου και δημιουργήθηκε η σημερινή γεώτρηση με καθαρό πόσιμο νερό. Συγχαρητήρια στον π. Δήμαρχο Θ. Παπαδήμα για την επιμονή και την εμμονή που υπέδειξε τότε, να δώσει λύση στο πρόβλημα άμεσα.
Λόγω της θέσης της γεώτρησης και επειδή η περιοχή ανήκει στο δίκτυο NATURA, παρουσιάστηκε εμπλοκή στο θέμα της αδειοδότησης όπου η Δημοτική Αρχή της κ. Ελένης Λαϊτσου, κατάφερε να δώσει λύση. Απορία γεννά, γιατί το συγκεκριμένο γεγονός ο Δήμαρχος κ. Νασίκας δίστασε να το αναφέρει στην ανακοίνωσή που δημοσίευσε για το έργο;

Με την λήξη της θητείας της κ. Λαΐτσου, η νέα Δημοτική Αρχή με επικεφαλής το νυν Δήμαρχο Νασίκα Δημήτρη, και τον Βαγγέλη Παρσά που ανέλαβε ως Αντιδήμαρχος αρμόδιος και για τον Ηλεκτροφωτισμό κατάφερε να εξασφαλίσει το ποσό των 25.000 ευρώ περίπου, προκειμένου να πληρωθεί η ΔΕΗ και να παραδοθεί η γεώτρηση με επαρκής ποσότητα νερού και σε άριστη ποιότητα έπειτα από αναλύσεις.

Ο κ. Παρσάς δήλωσε επίσης «Το ποσό των 25.000 ευρώ, αρχικά, ήταν ανειδίκευτα χρήματα από τις απαλλοτριώσεις της κοινότητας Κεραμιδίου για την αποζημίωση σταβλικών εγκαταστάσεων του Αθ. Τζώρτζη κτηνοτρόφου από το Κεραμίδι όπου εκκρεμεί η δικαίωση του στα δικαστήρια, και όταν αυτό γίνει θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να τα επιστρέψει. Για τον προϋπολογισμό του 2015 και συγκεκριμένα για τα Κανάλια, εισηγήθηκα αρχικά, να εξασφαλιστεί το ποσό των 25.000 ευρώ, εφόσον μπορούσε να γίνει, για να πληρωθεί η ΔΕΗ και να τελειοποιηθεί το έργο, που ήταν σε εξέλιξη για χρόνια. Το δεύτερο έργο που εισηγήθηκα στον προϋπολογισμό για τα Κανάλια είναι ένας υδατόπυργος στην θέση Ξηρόκαμπος με σκοπό οι αγρότες να χρησιμοποιούν νερό για ψεκασμούς και οι κτηνοτρόφοι να ποτίζουν τα ζώα τους. Στην συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχει υποδομή για κάτι τέτοιο, και ήταν αίτημα των αγροτών και των κτηνοτρόφων για χρόνια. Το συγκεκριμένο έργο ψηφίστηκε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην οικονομική επιτροπή και από την αντιπολίτευση, και οφείλει ο Δήμαρχος να το υλοποιήσει. Το τελευταίο που εισηγήθηκα και αφορά ολόκληρο τον Δήμο Ρήγα Φεραίου είναι να ενεργοποιηθεί η εργολαβία με ανάδοχο τον κ. Αραμπατζή Κώστα με σκοπό να γίνει επιδιόρθωση δρόμων – ασφαλτόστρωση που βρίσκονται σε κακή κατάσταση έπειτα των περσινών χιονιών και πάγων. Αυτό για να γίνει θα πρέπει ο Δήμαρχος επιτέλους, να δώσει χρήματα στον εργολάβο για να ξεκινήσει η εργολαβία.

Τέλος, θέλω να αναφέρω πως ένα έργο πνοής για τα Κανάλια, υλοποιήθηκε, και συγχαρητήρια σε όλους που δούλεψαν και βοήθησαν για να έχουν οι Καναλιώτες καθαρό πόσιμο νερό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου