ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Το Φαρμακείο της Φύσης

το-φαρμακείο-της-φύσης-219459

Του Θεόδωρου Περράκη

Τις φωτογραφίες τις τράβηξα υποβρυχίως στα βαθειά του Παγασητικού μας. Είναι και αυτή Ελλάδα, άγνωστη στους πιο πολλούς, που όμως και αυτήν την αγαπάμε!

Τα μαλακά κοράλλια

Όπως μου είχε αποκαλύψει ο εκλεκτός μου φίλος Κ. Πατρίκος, που έχει ασχοληθεί σχετικά, οι Τρικεριώτες, ικανοί πρωτοπόροι στις καταδύσεις, τα βάφτισαν«Σταθούρια»,διότι, είχαν παρατηρήσει ότι όταν τα τοποθετούσαν σε τραυματικές επιφάνειες του δέρματος σταματούσαν (Σταθεροποιούσαν) την εξωτερική αιμορραγία!

Η μελιτζάνα, τα αβοκάντο, τα αχλάδια

Έχουν σχήμα που θυμίζει τη μήτρα της γυναίκας! Η επιστήμη μας ενημερώνει ότι η κατανάλωση ενός αβοκάντο την εβδομάδα συντελεί στην εξισορρόπηση των ορμονών μιας γυναίκας και τη βοηθάει να χάσει το βάρος που έχει πάρει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ότι την προστατεύει, έως ένα βαθμό, από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο ανθός του αβοκάντο χρειάζεται ακριβώς 9 μήνες για να αναπτυχθεί σε ώριμο φρούτο!!!

Στα πιο πάνω λαχανικά και φρούτα υπάρχουν πάνω από 14000 φωτολυτικές θρεπτικές ουσίες. Η σύγχρονη επιστήμη έχει μελετήσει μόλις 141 από αυτές!

Δεν είναι υπερβολή να το ονομάσουμε το φαρμακείο του Θεού και της φύσης. Θεία δωρεά.

Η επιστήμη εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς. Ο άνθρωπος με το θαυμα -στό μυαλό του, εάν ασχοληθεί περισσότερο για το καλό της ανθρωπότητας,παρά για τον αφανισμό της, σύντομα μπορεί να αποκαλύψει το μυστικό της μακροζωΐας και της καταπολέμησης ασθενειών που μαστίζουν ακόμη την ανθρωπότητα, με πρώτη ύλη από βότανα που υπάρχουν δίπλα μας ή από χημικούς ανασχεδιασμούς αυτών, η από το θαυμαστό ανοσοποιητικό σύστημα των καρχαριών, που ωστόσο την ωφελιμότητά του για εμάς τους ανθρώπους δεν την έχουμε αποκαλύψει ακόμη. Το μέλλον θα το δείξει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου