ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ο Βόλος μας (απο;)γοητεύει!

ο-βόλος-μας-απογοητεύει-211034

Της Νατάσας Λαμπρινάκου, Κλασικής φιλολόγου
[email protected]

Το απόγευμα της Πέμπτης έλαβε χώρα στην παραλία του Βόλου η εκδήλωση για τη φωταγώγηση της πόλης! Αυτό όμως είναι γνωστό τοις πάσι. Ήρθε η Παπαρίζου, ήρθε και ο Σταν, τους υποδέχτηκε ο Μπέος, τους παρουσίασε ο Πολύζος, τους συνόδευσε η συμφωνική και τους θαύμασαν χιλιάδες κόσμου. Και όταν λέω «χιλιάδες», κυριολεκτώ! Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη … 30.000! Πλέον ο Βόλος τα Χριστούγεννα έχει γίνει τόσο «must», όσο είναι η Ξάνθη τις Απόκριες!

Τουριστικά λεωφορεία ήρθαν από πολλές πόλεις της Ελλάδας γι’ αυτό το γεγονός και η πόλη μας «βούλιαξε» από κόσμο! Στο κέντρο δεν μπορούσες να περπατήσεις, πάρκινγκ (ακόμη και στην συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου) δεν υπήρχε ούτε για δείγμα, μαθήματα ακυρώθηκαν ένεκεν Έλενας αλλά στο τέλος όλα πήγαν καλά! Εκτός από το αερόστατο. Αυτό λόγω νοτιά δεν απογειώθηκε. Κι έτσι η Έλενα ήρθε με σκάφος. Και το αερόστατο ήρθε με το ίδιο σκάφος. Δεν πτοήθηκε κανείς! Φωτίστηκε και η Αργώ, φωτίστηκε και ο ιπτάμενος Άι- Βασίλης με τους ταράνδους, άναψαν και το δέντρο στο δημαρχείο, το οποίο είναι και το ψηλότερο στην Ελλάδα! Τέλος καλό, όλα καλά!

Όλα εκτός από την γκρίνια και τη μιζέρια βεβαίως βεβαίως που ρέει άφθονη σε αυτήν την πόλη! «ποιος θα πληρώσει τα δημοτικά τέλη;», «πόσα πήρε η Παπαρίζου για να έρθει;», «κρίση έχουμε, άνθρωποι πεινάνε και αυτοί κάθονται και κάνουν τέτοια έξοδα», «ψωμί δεν έχουμε να φάμε, τα δέντρα και τα φωτάκια μας μάραναν», «κάτσε να δούμε πόσο θα μας έρθει η ΔΕΗ με τόσα λαμπάκια παντού» είναι μόνο μερικές από τις φράσεις που ακούμε πολύ συχνά. Ναι έχουμε κρίση, ναι τα φωτάκια καίνε συνέχεια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ζούμε μέσα τη μιζέρια και την απαισιοδοξία. Θα μου πείτε «άλλο μιζέρια και άλλο σπατάλες». Ναι, θα συμφωνήσω. Αλλά γιατί δεν μένουμε στο θετικό απότοκο όλης αυτής της ατμόσφαιρας που επικρατεί στην πόλη;

Περπατάς στο κέντρο και φτιάχνει η διάθεσή σου. Οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι, χαμογελαστοί και εξωστρεφείς. Δεν μας κατέστρεψαν τα φωτάκια, ούτε βέβαια θα μας σώσουν. Μπορούν όμως να μας κάνουν να νιώσουμε ευχάριστα τον τελευταίο μήνα του 2017, που αδιαμφισβήτητα ήταν μία δύσκολη χρονιά. Κι επειδή δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει η επόμενη, γιατί να μην απολαύσουμε όσο μπορούμε αυτή την όμορφη ατμόσφαιρα που επικρατεί στην πόλη μας;

Ναι, λοιπόν, τα Χριστούγεννα ο Βόλος έχει έναν αέρα κοσμοπολιτισμού και πολυτέλειας και αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό. Το αντίθετο μάλιστα! Αυξάνει τον τουρισμό, ωφελεί την τοπική αγορά και διαφημίζει την περιοχή μας, η οποία ενδείκνυται τόσο για χειμερινές όσο και για καλοκαιρινές διακοπές. Το κυριότερο όμως είναι ότι μας αναζωογονεί ψυχικά. Γι αυτό ας απολαύσουμε την πόλη μας αυτόν τον ένα μήνα και ας δούμε τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία. Από μία φωτεινή, όσο και τα μπλε λαμπάκια που κοσμούν τους δρόμους του κέντρου. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

ΥΓ. Μπορεί να μην πήγα στην εκδήλωση, αλλά την Παρασκευή έπινα καφέ δίπλα στον Σταν σε γνωστή καφετέρια στο Βολονάκι! Την Έλενα πάλι δεν την πέτυχα….

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου